Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Xiaomi Redmi Note 5’in Özellikleri ve Fiyatı Sızdırıldı

Xiaominin uzun süredir merakla beklenen Redmi Note 5 modeliyle alakalı tüm detaylar gün yüzüne çıktı.

Akıllı telefon üreticilerinin en yeni modellerini sergileyeceği, önümüzdeki ay düzenlenecek olan Mobil Dünya Kongresi (MWC) 2018 etkinliğine katılmaya hazırlanan Xiaomi’nin Mi 7 isimli yeni amiral gemisini tanıtacağı konuşuluyordu. Ancak görünen o ki Çinli teknoloji devi Mi 7’den önce uzun süredir beklenen Redmi Note 5 modelini tanıtacak. Cihazın fiyatı ve teknik özellikleri paylaşıldı bile.

gsmarena 001

Şubat ayının sonlarına doğru görücüye çıkması beklenen Redmi Note 5, büyük ihtimalle “phablet” ürün gamına dahil bir model olacak. Çin’de satışa çıkacak olan her telefon modelinin alması gereken 3C sertifikasını alan Redmi Note 5’in MEE7S ve MET7S kod adlarına sahip iki farklı sürüme sahip olacağı öğrenildi. Ayrıca yeni modelin teknik özellikleri de sertifika sayfasında görüntülendi.

İşte Redmi Note 5’in teknik özellikleri

Tamamen metal bir kasayla müşterilerin karşısına çıkacak olan Redmi Note 5, 18:9 orantılı 5.99 inçlik ekranıyla Xiaomi’nin yeni amiral gemisi “phablet” modeli olacak. Tıpkı Redmi 5 Plus’ta olduğu gibi bu modelin de FHD+ çözünürlüğü desteklemesine kesin gözüyle bakılıyor.

Bugüne kadar Mi 6 ve Mi A1 gibi birçok modelinde çift kamera düzeneği kullanan Xiaomi, Redmi Note 5’te bir ilke imza atarak 16 MP ana ve 5 MP sensörlü lenslere yer açacak. Selfie çekmek isteyenleri ise 8 MP’lik ön kamera karşılayacak. MIUI 9 yüklü Android 7.0 Nougat işletim sistemiyle kutudan çıkması beklenen modelin yüz tanıma sistemine sahip olması da kuvvetle muhtemel.

gsmarena 002 e1516885878696

İki farklı varyasyonla geliyor

Redmi Note 5’in baz versiyonunda 3 GB RAM ve 32 GB depolama birimine ek olarak Snapdragon 630 işlemcisi yer alacak. Bir üst versiyonda ise Snapdragon 636 işlemci modeline 4 GB Ram ve 64 GB dahili depolama birimi eşlik edecek.

Fiyatlar ise sırasıyla 237 $ (890 TL) ve 284 $ (1,065 TL) olarak belirtiliyor.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.