Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Xbox Series S Rakibi PlayStation 5 Mi Geliyor?

PlayStation 5 başkanı ucuz PlayStation için açıklama yaptı.

Kısa bir süre önce yeni oyun konsolu olan PlayStation 5 modelinin fiyatını ve çıkış tarihini açıklayan Sony’den bazı kullanıcılar uygun fiyatlı bir PlayStation 5 bekleniyor. Sony’nin uygun fiyatlı PlayStation 5 modeline dair cevabı belli oldu.

xbox series s rakibi playstation 5 mi geliyor 2

Diskli ve disksiz olmak üzere iki farklı sürümle satışa sunulacak olan PlayStation 5 modelinin disksiz sürümü 399 dolar fiyat etiketine sahip olacakken diskli sürümü ise 499 dolar fiyat etiketine sahip olacak. 19 Kasım tarihinde tüm dünyada satışa sunulacak olan PlayStation 5 modellerinin Türkiye fiyatı ise henüz belli değil. Ülkemizde yüksek bir fiyat etiketi ile satışa sunulacak olan PlayStation 5’in uygun fiyatlı sürümü olup olmayacağı merak ediliyordu.

PlayStation’un başındaki isim olan Jim Ryan’a göre PS5 oyun konsolunun düşük özelliklere sahip bir versiyonu satışa sunulmayacak. Düşük özelliklere sahip olan oyun konsollarının geçmişte işe yaramadığını söyleyen Ryan, uygun fiyatlı PlayStation modeli düşündüklerini ancak bunun işe yaramayacağı için vazgeçtiklerini belirtti.

Bilindiği üzere Microsoft geçtiğimiz günlerde uygun fiyatlı Xbox Series S oyun konsolunu duyurmuştu. 299 dolar fiyat etiketi ile satışa sunulan model hakkında özellikle geliştiriciler iyi yorumlarda bulunmuyor. Özellikle konsolun düşük RAM kapasitesi oyun geliştirme sürecini çok daha karmaşık hale getiriyor. Geliştiriciler tarafından yapılan yorumlara göre, Xbox Series X için geliştirilen oyunların Xbox Series S oyun konsolunda çalışması için oyunlara ciddi kısıtlamalar getirmek gerekecek.

PlayStation 5 Özellikleri

Grafik tarafında AMD’nin Radeon Navi ailesini kullanan PS5, 4K oyunculuğu standart hale getiriyor. PS5 ayrıca 8K seviyesine de çıkabiliyor. Ray racing desteğine de sahip olan PS5 modeli, 825 GB‘lık özel NVMe SSD birimi tam 5.500 mb/saniye hızında görev yapan bir depolama alanına sahip.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.