Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Xbox One X’in Tahmini Satış Rakamları Playstation’ın Gerisinde Kaldı

Geçtiğimiz günlerde Los Angeles'ta düzenlenen E3 2017 Fuarı kapsamında oyun dünyasına tanıtılan Xbox One X, Microsoft'un en gözde projelerinden biri olarak ortaya çıktı. Hal böyle olsa da konsol oyunları için gerçek 4K çözünürlük değeri vereceği söylenen One X'in tahmini satış oranları için yapılan analizler çok parlak durmuyor.

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen ve oyun dünyası için en önemli organizasyonlardan biri olmasıyla dikkat çeken E3 2017 Fuarı, Microsoft’un yeni gözdesi Xbox One X’in tanıtımına da ev sahipliği yaptı. Microsoft, Project Scorpio ismi ile konsolu uzun süre boyunca gündemde tutmayı başarmıştı. Ardından da konsol oyuncuları için gerçek 4K deneyimi sunacağını söylediği ürününü sunmuştu.

Üçüncü parti geliştiriciler tarafından üretilen oyunların dijital olarak iyileştirilmiş 2K görüntü ile 4K’ya yakın bir çözünürlük vereceğini ve sadece Xbox One X için üretilen oyunların gerçek 4K sunacağını daha sonra öğrenmiştik. Bütün bunlar da oyun konsolunun önümüzdeki yıllarda sahip olacağı satış grafiği için yürütülen analizlere yansıyor.

DFC Intelligence adlı araştırma şirketinin yayınladığı raporlara bakılırsa, Xbox One X en büyük rakibi Playstation 4 ailesinin gerisinde kalacak. Konsolun 2021 yılına kadar 17 milyon adet satılmış olması bekleniyor. Xbox One için 2021’e kadar öngörülen satış sayısının ise 63 milyon olması bekleniyor.

Playstation 4 şu ana dek 60 milyon adet sattı ve ailenin büyük üyesi Playstation 4 Pro ise çıktığı ilk yıl 12 milyon adet satarak önemli bir başarı elde etti. Bu durumda Xbox One X için öngörülen gelecek hedefleri şimdilik biraz sönük duruyor. Ancak konsola özel çıkacak sağlam oyunlar ve kampanyalar sayesinde bu durumun değişebileceğini de biliyoruz.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.