Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Xbox One Kontrolcüleri Yeni Nesil Özelliklere Kavuşacak

Xbox One kontrolcüleri artık Xbox Series X/S kontrolcülerine özel olan özelliklere sahip olacak.

Microsoft, Xbox One kontrolcüleri için Xbox Series X/S gibi yeni nesil donanımlarda bulunan çeşitli özellikleri sağlayacak bir yazılım güncellemesi hazırladığını duyurdu. Esas olarak önemli ölçüde azaltılmış gecikme ve gelişmiş bağlantıdan bahsediyoruz.

Bahsettiğimiz yeni nesil güncellemesi, Bluetooth kablosuz kontrolcüler, Elite Series 2 kontrolcüler ve Adaptive Controller için geçerli olacak.

Xbox One Kontrolcü

Xbox One Kontrolcüler Hangi Özelliklere Kavuşacak?

Yeni yazılım, bu teknolojiyle uyumlu Windows 10 PC, iOS 15 ve Android cihazlarda oyun oynamayı sağlayacak Bluetooth Düşük Enerji modunu destekleyecek. DLI (Dinamik Gecikme Girişi) özelliği, daha dinamik bir oyun deneyimi için konsola, kontrolcü girdisini daha verimli bir şekilde sunacak. Kontrolcüleri eşleştirmek ve cihazlar arasında geçiş yapmak da daha kolay olacak.

Bu terimlerin gerçekte ne anlama geldiğini bilmiyorsanız, Dinamik Gecikme Girişi, kontrolcünüzdeki düğmeye basmanız ile ekranda gerçekleşen reaksiyon arasındaki süreyi etkili bir şekilde azaltacak ve herhangi bir gecikmeyi ortadan kaldıracak. Bu arada, Bluetooth Düşük Enerji özelliği, kontrolcünüzün bilgisayar ve cep telefonları gibi bir Bluetooth bağlantısı aracılığıyla Xbox olmayan cihazlarla daha iyi eşleşmesini sağlayacak.

Güncelleme Ne Zaman Gelecek?

Xbox Adaptive Controller ve Xbox Elite Wireless Controller Series 2 kullanıcıları aynı özellikleri kendi kontrol cihazları için de uygulayabileceğinden, bu güncellemeyi indirebilecek olanlar yalnızca Xbox One oyun kumandaları olmayacak ancak bu yeni güncellemenin bugünden itibaren yalnızca Xbox Insider kullanıcıları için mevcut olduğunu ve ayrıca yalnızca yüksek dereceli Alpha-Skip Ahead ve Alpha katmanlarında bulunanlar için geçerli olduğunu da belirtelim.

Büyük ihtimalle Insider katılımcıları ile test süreci bittikten sonra kısa zaman içerisinde herkese kullanıma sunulacağını varsayıyoruz.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.