Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Windows 11 Yılda Sadece Tek Bir Güncelleme Alacak!

Windows 11 ile ilgili oldukça önemli bir detay daha öğrendik. İşletim sistemi iOS ve Android gibi yılda sadece tek bir büyük güncelleme alacak.

Bugün Microsoft, yeni nesil işletim sistemi olan Windows 11’i duyurdu. İşletim sistemi, kapsamlı bir şekilde ele aldığımız birçok görsel değişiklik ve yeni özellik getirecek. Microsoft’un video yayını sırasında bahsetmediği bir şey de güncellemeler konusuydu. Ancak, devam eden bir blog gönderisinde bazı önemli haberler edindik: Windows 11 yılda bir kez güncelleme alacak.

Microsoft, Windows 10’u piyasaya sürdüğünde, Android ve iOS gibi modern bir işletim sistemi olması gerekiyordu. Kullanıcıların bir sonraki büyük sürümü satın alması yerine zaman içinde ücretsiz özellik güncellemeler edindi. Ancak, Android veya iOS’tan farklı olarak, Windows 10 için büyük özellik güncellemeleri yılda iki kez geldi. Bu, bazı kullanıcıların değişikliklere ayak uydurmasını zorlaştırdı ve daha sıkıcı güncelleme süreçleriyle sonuçlandı. Ayrıca her güncellemenin daha az önemli olduğunu hissettirdi. Artık Windows 11, yıllık bir tempo ile diğer büyük işletim sistemlerine daha yakın olacak.

Windows 11 Ozellikleri 3 1

Buna ek olarak Microsoft, desteğin her sürüm için nasıl çalıştığını da basitleştirecek. Windows 10 ile her sürüm 18 aylık destek aldı, ancak bir yıldaki ikinci güncelleme Enterprise ve Education sürümleri için 30 aylık destek alacaktı. Artık her güncelleme Home ve Pro sürümleri için 24 ay destek alırken, Enterprise ve Education kullanıcıları tüm sürümlerde 36 ay destek alacak.

Windows 10 kullanıcıları için Microsoft, Windows 11’e güncelleme işleminin Windows 10’a yapılan bir özellik güncellemesine benzer olacağını da açıkladı. Windows 10’lu işletmelere sunulan tüm güncelleme yönetimi deneyimleri de çalışmaya devam edecek, bu nedenle dağıtım oldukça kolay olacak.. Ayrıca Microsoft, işletmelerin uygulamalarının Windows ile çalıştığından emin olmalarına yardımcı olmak için App Assure programını sürdürecek ve uygulama uyumluluğunu otomatik olarak kontrol etmek için yeni bir Test Tabanı uygulaması da sunacak.

Windows 11 bu tatil döneminde sunulacak, ancak Windows Insiders önümüzdeki haftadan itibaren deneyebilecek.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.