Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Windows 11 Çıkış Tarihi Resmiyet Kazandı

Microsoft, yeni nesil işletim sistemi Windows 11'in, 5 Ekim 2021 tarihinden itibaren indirilebileceğini duyurdu.

Windows 11 çıkış tarihi, bugün itibarıyla resmiyet kazandı. ABD merkezli yazılım devi Microsoft tarafından yapılan açıklamada, güncellemenin 5 Ekim‘den itibaren indirilebileceği bildirildi.

Microsoft, tüm uygun cihazlara 2022’nin ortalarına kadar ücretsiz Windows 11 yükseltmesini sunmayı planladıklarını söyledi. Yükseltmeye uygun bir Windows 10 bilgisayarınız varsa, Windows Update ne zaman kullanılabilir olduğunu size bildirecektir.

Ayrıca Windows 11‘in cihazınız için hazır olup olmadığını görmek için Ayarlar > Güncelleştirme ve Güvenlik >Windows Update adımlarını izleyerek de kontrol edebilirsiniz.

Windows 11 Çıkış Tarihi 5 Ekim Olarak Açıklandı

Windows 11 çıkış tarihi ne zaman

Mevcut bilgisayarınızın Windows 11 minimum sistem gereksinimlerini karşılayıp karşılamadığını görmek için Bilgisayar Sistem Durumu Denetimi uygulamasını kullanabilirsiniz. Eğer karşılıyorsa Windows 11 güncellemesi geldiğinde ücretsiz yükseltme yapabilirsiniz.

Windows 11’in oyun bağlamında şimdiye kadarki en iyi işletim sistemi olduğunu belirten ABD’li şirket, “DirectX12 Ultimate, DirectStorage ve Auto HDR gibi teknolojiler, sistem donanımınızın tüm potansiyelini ortaya çıkarır” dedi.

Windows 11, Uygun Cihazlara Ücretsiz Sunulacak

Windows 11 çıkış tarihi 5 ekim

Yeni nesil işletim sisteminin öne çıkan diğer özellikleri arasında yeni bir tasarım, daha sezgisel bir deneyim sunan yerleştirme düzenleri, görev çubuğunuza entegre Microsoft Team, widget’lar, çok sayıda erişilebilirlik geliştirmesi ve iyileştirilmiş bir Microsoft Store yer alıyor.

Windows 11 çıkış tarihi olan 5 Ekim‘de yükseltme yapmasanız dahi, güncellemeyi 14 Ekim 2025 tarihine kadar cihazınıza yükleme şansınız olacak. Yeni işletim sistemi hakkında daha fazla bilgi için Microsoft’un resmi internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.