Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Activision, Popüler Hile Sitesine Dava Açtı

Activision, oynaması ücretsiz battle royale oyunu Call of Duty: Warzone için hile sağlayan en büyük internet sitelerinden birine dava açtı.

Call of Duty Warzone’daki hile belasını bitirmek için var gücüyle çalışan Activision, önemli bir adım daha attı. Amerikalı oyun devi, Warzone ve diğer çevrimiçi nişancı oyunlar için hile satan en popüler sitelerden biri olan EngineOwning‘e karşı dava açtı. Activision, Almanya merkezli siteyi dolandırıcılık amaçlı kullanılan cihazların ticaretini yapmak, topluluk kurallarını ihlal etmek ve haksız rekabete neden olmakla suçluyor.

EngineOwning, aimbot’lar, wallhack’ler, otomatik ateş, geri tepme ve mermi yayılmasını kaldırma ve hızlı ateş dahil olmak üzere çeşitli Warzone hilelerini bir araya getiren abonelikler sunuyor. EngineOwning’in hileleri, çeşitli Call of Duty oyunlarının yanı sıra Battlefield oyunları, Star Wars Battlefront 2, Titanfall 2, Splitgate ve Halo Infinite için de kullanılabiliyor.

Warzone Hile Satışları Büyük Bir Talep Görüyor

warzone hile

Activision’ın açtığı dava “haksız rekabet elde edilmesini sağlamak için tasarlanmış çok sayıda kötü amaçlı yazılım ürününü kar amacıyla dağıtan ve satan bir kuruluşun yasa dışı eylemlerine son vermeyi amaçlıyor” Şirket ayrıca yapılan her ihlal için 2.500 dolar tutarında tazminat talep ediyor.

Amerikalı yayıncı, Warzone ve Vanguard dahil tüm Call of Duty oyunlarında hileyi önlemek için Ricochet adlı çekirdek düzeyinde bir anti-hile yazılımını geçen yılın sonlarında devreye almıştı.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.