Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Rusya’nın İşgaline Destek Veren Wargaming Yönetmeni Kovuldu

World of Tanks ve World of Warships oyunlarının geliştiricisi Wargaming, kreatif yönetmen Sergey Burkatovskiy'i Rusya'nın Ukrayna'yı işgaline destek verdiği için kovdu.

Merkezi Lefkoşa, Kıbrıs’ta bulunan Belaruslu video oyunu şirketi Wargaming‘in kreatif yönetmeni Sergey Burkatovskiy, Rusya’nın Ukrayna’yı işgaline destek verdiği gerekçesiyle görevinden alındı. Rusya’nın saldırısının ardından kişisel Facebook hesabından bir gönderi paylaşan Burkatovskiy, “Rusya Federasyonu Silahlı Kuvvetleri, DPR [Donetsk Halk Cumhuriyeti] ve LPR [Luhansk Halk Cumhuriyeti] operasyonunu desteklediğini” söyledi.

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de yüzlerce geliştirici çalıştıran Wargaming, Rus oyun sitesi Cyber.Sports.ru‘ya yaptığı açıklamada, söz konusu ifadenin “şirketin konumuyla örtüşmeyen kişisel bir görüş olduğunu” belirtti ve şu anda 550’den fazla Kievli sektör çalışanına ve ailelerine yardım etmeye odaklandıklarını aktardı.

Wargaming İşgali Destekleyen Yönetmene Acımadı

wargaming kreatif direktörü

Tepkilerin ardından gönderiyi silen Burkatovskiy, bir sonra görevinden ayrıldığını söyleyen bir başka Facebook paylaşımı daha yaptı. Belaruslu firma, kreatif direktörünün ayrıldığını resmi olarak doğruladı. Bir Wargaming sözcüsü, “Sergey Burkatovski, sosyal medyada kategorik olarak şirketin konumunu yansıtmayan kişisel görüşünü dile getirdi. O artık şirkette değil” ifadelerini kullandı.

World of Tanks ve World of Warships gibi çevrimiçi savaş oyunları ile tanınan stüdyo, Kiev’deki stüdyosu üzerinden insani yardım kuruluşu Ukrayna Kızıl Haç’a 1 milyon dolar bağışta bulundu. Fon, ülkedeki hastaneleri ve doktorları desteklemek için kullanılacak. Belaruslu firma, ne gerekiyorsa yapacaklarını ve yardıma devam edeceklerini söyledi.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.