Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Ubisoft: Far Cry 6, Küba’nın Siyasal Durumuna Yorum Getirmiyor

Far Cry 6’nın anlatı yönetmeni Navid Khavari, oyunun Küba’dan ilham almasına rağmen ülkenin siyasal ve toplumsal durumuna ilişkin politik bir yaklaşım sunmadığını söyledi.

Ubisoft imzalı Far Cry 6 için heyecanlı bekleyiş tüm hızıyla sürerken, ekipten oyuna dair ilgi çekici açıklamalar gelmeye devam ediyor. TheGamer’a konuşan anlatı yönetmeni Navid Khavari, 1950’lerden ve 1960’lardan Kübalı gerilla savaşçılarının gerçek hayat hikayelerini ilham kaynağı olarak kullanmalarına rağmen, Far Cry 6’nın Küba’da olup bitenler hakkında politik bir yorum yapmak gibi bir amacının olmadığını belirtti.

Khavari, Far Cry 6’nın ülke tarihi boyunca gerilla savaşçılarına saygı gösterse de istese de, ekibin özellikle Küba’daki güncel sorunlar veya herhangi bir konu hakkında görüş getirmek istemediğini söyledi.

Far Cry 6 Küba

“Asıl ilham, Gerilla Savaşıydı ve açıkça devrime bağlı olan gerilla fantezisi oldu” diyen Khavari, “Aslında sadece bu konuyu konuşmak için Küba’ya gittik. Savaşan gerçek gerilla savaşçılarına ve hikayelerine gerçekten aşık olduk. Ama tanıştığımız kültüre ve insanlara da aşık olduk” ifadelerini kullandı.

Özellikle Küba’da olup bitenler hakkında siyasi bir açıklama yapmak istemediğini belirten Khavari, “Bunun ötesinde, dünyadaki ve tarih boyunca gerilla hareketlerinden ilham alıyoruz. Oyun için Yara adasını yapmak, ilham kaynağımızla bu hikayeyi anlatmamıza yardımcı olacak gibi geldi” dedi.

ubisoft far cry 6

Far Cry 6’nın hikayesi, hem görsel hem de kültür olarak Küba’dan esinlenerek tasarlanan ve bir Karayip adası olan Yara’da geçiyor. Bu sefer büyük kötü adam, Breaking Bad’den Giancarlo Esposito’nun canlandırdığı El Presidente Antón Castillo.

Serinin şimdiye kadarki en büyük haritasına sahip olan oyun, 7 Ekim‘de PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X / S ve Stadia platformları için çıkacak. Far Cry 6 için yayınlanan önizleme videosuna aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Far Cry 6: Worldwide Gameplay Reveal

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.