Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Ubisoft DDoS Davasını Kazandı

Şirket geçtiğimiz yıl Ocak ayında DDoS saldırganlarına dava açmıştı.

Ocak 2020’de Ubisoft, Rainbow Six Siege dahil çevrimiçi oyunlara DDoS saldırıları sağlamayı teklif ettiği iddia edilen bir web sitesi olan SNG.one’ın yürütücülerine dava açtı. Bu ayın başlarında verilen bir temerrüt kararında, ABD Kaliforniya Merkez Bölgesi Bölge Mahkemesi, Ubisoft‘un lehine karar verdi ve 153.000 dolardan fazla tazminata hükmetti.

Davadan önce, SNG.one web sitesi, güvenlik duvarlarını saldırılara karşı test etmeye yönelik bir hizmet olarak reklamını yapıyordu ancak Ubisoft, operatörlerinin, özellikle DDoS saldırıları için Rainbow Six Siege’i hedefleyen r6s.support dahil olmak üzere diğer web siteleri aracılığıyla da hizmet sunduğunu iddia etti.

Rainbow Six Siege operatör açma

Ayrıca dava açıldığında, sanıkların, web sitelerinden birine, alanın Microsoft ve Ubisoft tarafından ele geçirildiğini iddia eden sahte bir bildirim göndermek de dahil olmak üzere, “dahil olduklarına dair kanıtları aceleyle gizlemeye çalıştıkları” iddia edildi.

Ubisoft, sanıkların davaya yanıt vermemesinin ardından Şubat ayında temerrüt kararı için başvurdu ve bu ayın başlarında bu talep kabul edildi: Sorunları için Benjamin Ruesnik, Dennis Kruk ve Roland-Daniel Soos’a toplam 153.094 dolar ödenmesine karar verildi.

ubisoft mahkeme

İlginç bir yan not olarak, bu miktarın neredeyse tamamı avukatlara gidecek:

Soruşturma masrafı olarak 5.280 dolar

Diğer maliyetler için 4.352 dolar

Avukatlık ücreti olarak 143.460 dolar

Sanıklara ayrıca, işlettikleri DDoS hizmetlerini ve web sitelerini (sng.one, r6.support, r6s.support, stressed-stresser-stressingstressers.com ve r6ddos.com, hepsi şu anda çevrimdışı) kapatmaları emredildi.

DDoS saldırılarının Rainbow Six Siege üzerindeki etkisi son birkaç yılda önemli ölçüde iyileşti, ancak bu süregelen bir endişe olmaya devam ediyor. En son “En Önemli Sorunlar ve Topluluk Endişeleri” güncellemesinde Ubisoft, “oyuncuları özellikle konsollarda DDoS saldırılarından korumaya çalışırken sürekli iyileştirme yöntemleri aramaya devam edeceğini” söylemişti.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.