Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Twitter Bağış Özelliği Nedir? Nasıl Kullanılır?

Sosyal medya platformu Twitter geçtiğimiz günlerde bahşiş ya da bağış özelliğini ülkemizde kullanıma sunmuştu. Peki Twitter bağış özelliği nedir ve nasıl kullanılır?

Twitter dün yaptığı açıklama ile birlikte bağış özelliğini Türkiye’de kullanıma sunmuştu. Twitter’ın bu hamlesi ile birlikte kullanıcılar bu özelliği merak etmeye başladı. Bu haberimizde ise Twitter bağış özelliği hakkında tüm detayları sıraladık.

Twitter bağış özelliği hakkında şu sözlere yer vermişti: “Bugünden itibaren, en sevdiğiniz kişileri Bahşişler ile destekleyebilirsiniz. Şimdi iOS’ta, yakında Android’de”

Twitter Bağış Özelliği İle Kullanıcılara Destek Sağlayacak

Kullanıcılarının Twitter üzerinden para kazanabilmesi için yeni bir yol ekleyen şirket, özellik hakkında merak sorulara yanıt verdi. Twitter bağış özelliğine dair açıklama şöyle:

“Bahşişler ya da bağışlar, Twitter profilinize belirli üçüncü taraf ödeme hizmetleri için bağlantılar eklemenizi sağlayan bir özelliktir. Profilinizde Bahşişleri açtığınızda kullanıcılar, eklediğiniz üçüncü taraf ödeme hizmet ve platformları aracılığıyla size platform dışından para veya Bitcoin göndermek için Bahşişler simgenize dokunarak sizi destekleyebilirler.”

twitter bagis ozelligi nedir nasil kullanilir 3

Twitter bu özellikle birlikte toplulukta yardımlaşmayı sağlayacak. Twitter’ın açıklaması ise şu şekilde:

“Gelecek vadeden içerik oluşturucular ve gazetecilerden Twitter Sohbet Odaları yöneticileri ve diğer pek çok kişi arasından istediğiniz tüm kullanıcılara destek vermek, teşekkür etmek, yardımcı olmak veya ödül vermek için bahşiş verebilirsiniz.”

Twitter Bağış Özelliği Nasıl Kullanılır?

Şimdilik iOS işletim sisteminde kullanılan bu özelliğin kısa süre içerisinde Android işletim sistemine de gelmesi bekleniyor. Twitter’ın bağış özelliğini aktif hale getirmek ise çok kolay.

Twitter Bağış Özelliği

Twitter açıklamasında bu özelliğin nasıl kullanacağını açıkladı. “iOS’ta Profili Düzenle öğesine gidin. Daha sonra varsayılan olarak kapalı olan Bahşişler öğesine dokunun. Profilinizde Bahşişler özelliğini açmak için Genel Bahşiş politikamıza onay vermeniz gerekir.

Genel Bahşiş politikamızı kabul ettikten sonra Bahşiş ayarları ekranına yönlendirilirsiniz. Bahşişe izin ver seçeneğini açın ve daha sonra kullanmak istediğiniz üçüncü taraf hizmeti/hizmetleri seçin. Üçüncü taraf hizmet kullanıcı adınızı/adlarınızı ekleyin. Bahşişler simgenizin Twitter profilinizde görünmesi için en az bir kullanıcı adı girmeniz gerekir.

twitter bagis ozelligi nedir nasil kullanilir 2

Profilinize bir üçüncü taraf ödeme hizmeti eklediğinizde bu hizmetteki kullanıcı adınızın herkese açık bir şekilde Twitter hesabınıza bağlanacağını lütfen unutmayın. Adınız, soyadınız, adresiniz ve bahşişiniz dâhil ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla hakkınızdaki bilgiler, üçüncü taraf ödeme hizmetinin şartlarına tabi olarak alıcı veya diğer kişiler ile paylaşılabilir. “

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.