Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Türkiye’de Koronavirüsü İçin Önlemler Alınmaya Devam Ediyor

Koronavirüs kapsamında Türkiye'de alınan önlemler.

Geçtiğimiz bir buçuk aydır dünya genelinde ciddi bir şekilde koronavirüs salgını söz konusu. Şimdiye kadar 180.000 kişinin üzerinde koronavirüs hastalığına yakalanan insanların ölüm sayısı 7.000 kişiyi geçti. Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca‘nın yapmış olduğu açıklamalarda virüs’ün artık Türkiye’de de bulunduğunu söyledi.

Türkiyede Koronavirüsü İçin Önlemler Alınmaya Devam Ediyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yapmış olduğu açıklamalar doğrultusunda ilk gün Türkiye’de ki vaka sayısı 1 iken ilk açıklamanın üzerinden 4 güç geçti ve vaka sayısı 47’ye yükseldi. Henüz ölümle sonuçlanan bir vaka olmadığını söyleyen Fahrettin Koca, Türkiye Cumhuriyeti olarak virüs’ün yayılmasını önlemek için ciddi önlemler alınmaya başladığını ve vatandaşlardan dikkatli olunmasını istedi.

İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine koronavirüs konulu ek bir genelge daha gönderdi. Alınan tedbirler kapsamında Umuma Açık İstirahat ve Eğlence Yerleri olarak faaliyet yürüten hastalığın bulaşma riskini arttıracağı gerekçesiyle tiyatro, sinema, gösteri merkezi, konser salonu ve daha birçok mekanın faaliyetleri durduruldu. Peki, Türkiye’de nereler kapatıldı ? İşte, koronavirüsü nedeniyle geçici süreliğine kapatılacak mekanlar.

Genelge ile 81 ilde, tiyatro, sinema, gösteri merkezi, konser salonu, nişan/düğün salonu, çalgılı/müzikli lokanta/kafe, gazino, birahane, taverna, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, nargile salonu, nargile kafe, internet salonu, internet kafe, her türlü oyun salonları, her türlü kapalı çocuk oyun alanları (AVM ve lokanta içindekiler dahil), çay bahçesi, dernek lokalleri, lunapark, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplıca, masaj salonu, SPA ve spor merkezlerinin faaliyetleri geçici bir süreliğine dün saat 24:00 itibariyle durduruldu.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.