Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

TikTok Avrupa’da İlk Veri Merkezini Açıyor

Popüler sosyal medya uygulaması TikTok, Avrupa’da veri merkezi kuruyor. 

Son ayların popüler sosyal medya platformu olan TikTok, Avrupa’da ilk veri merkezini duyurdu. İşte TikTok’un Avrupa’da açacağı ilk veri merkezi.

tiktok avrupada ilk veri merkezini aciyor 2

ABD ve Çin arasında yaşanan ekonomik savaşın ortasında kalan sosyal medya platformu TikTok, Amerika’da çeşitli sorunlar yaşamaya devam ederken, odağını Avrupa’ya kaydırmaya başladı. Avrupa ülkelerinde de benzer bir sorun yaşamak istemeyen TikTok’un sahibi olan ByteDance, Avrupa’da ilk veri merkezini kuracağını açıkladı. 

Avrupa Birliği’ne TikTok veri merkezinin duyurulması geçtiğimiz ay Avrupa’nın üst mahkemesinin uluslararası veri aktarımıyla ilgili olan kararın ardından geldi. TikTok tarafından yapılan açıklamada, şirketin ilk veri merkezinin İrlanda’da kurulacağı açıklandı. 420 milyon Euro gibi önemli bir yatırım ile kurulacak olan veri merkezi Avrupalı kullanıcıların verilerinin tamamını bünyesinde barındıracak. TikTok’un veri merkezinin 2022 yılının başında erişime açılacağı düşünülüyor. 

TikTok’un global CSO’su Roland Clouter tarafından yapılan yazılı açıklamada, kurulacak olan bu veri merkezinin İrlanda’da yüzlerce kişiye iş sunacağını belirtti. TikTok’un bu hamlesinin kullanıcı verilerini korumasını da sağlayacak. 

TikTok’un İrlanda’da kuracağı veri merkezi ile birlikte Avrupa’daki ülkelerin TikTok’ta daha hızlı indirme ve yükleme sürelerine sahip olacağı da belirtildi. Bu sayede kullanıcı deneyimini de arttıracağını açıklayan ByteDance, Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşanan sürecin bir benzerinin Avrupa’da yaşanmaması için çalışmalarına hız veriyor. 

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.