Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

This Is The Police 2 İncelemesi

İlk oyunun başarısı üstüne büyük beklentilerle çıkış yapan This Is The Police 2 ne kadar başarılı?

İlk This Is The Police oyunu oldukça özgün bir yapımdı ve Jack Boyd adlı, Freeburg şehrindeki görevindeki son günlerini geçiren bir emniyet müdürünü canlandırıyorduk. THQ Nordic ve Weappy Studio ortaklığıyla çıkış yapan ikinci oyun This Is The Police 2 ise hikâyeyi farklı bir yöne taşıyor.

this is the police 2 incelemesi 1

İlk oyunda Jack Boyd pek de temiz bir polis sayılmazdı. Her ne kadar Freeburg’u olabildiğince temiz tutmaya çalışsa da, aynı zamanda mafya ve diğer suç unsurlarıyla da ortak çalışıyordu. Bu sırada karşımıza siyasetçiler ya da görevini kötüye kullanan polisler de çıkıyordu. İkinci oyunda ise kahramanımız gerçekçi bir hamleyle adaletten paçayı kurtarıyor ve küçük bir kasabaya taşınarak işini burada sürdürüyor.

Teoride böyle bir karar almanın hikâye için zorlu olduğunu söylemek gerek. Sharpwood adlı bu küçük, karlı kasaba büyük ve hareketli şehir Freeburg’a göre oldukça farklı. Pratikte ise işler maalesef pek de iç açıcı değil. Oyundaki her bir diyalog Quentin Tarantino filmlerini andıran diyaloglara sahip ve gereğinden fazla uzuyor. Kısa kesilebilecek her konuşma gereksiz şekilde uzatılıyor. Açıkçası ses aktörleri işini çok iyi yapsa da, diyalog kısmı kesinlikle ilk This Is The Police’in tadını vermiyor.

this is the police 2 incelemesi 2

Başlangıçta hikâye Şerif Reed’in cinsiyetçilikle yaşadığı zorlukları anlatıyor ve kendisi devamlı hem çalışanlar, hem de suçlulardan mizojinist yorumlar alıyor. Fakat kasabaya Boyd vardığında hem liderliği, hem de ana karakter olma rolünü ele alıyor ve hikâye ona doğru kayıyor.

This Is The Police 2’de her yeni gün uzun ara sahnelerle başlıyor ve oyunun asıl haritasına geçişiniz gereğinden fazla uzuyor. Oynanış olarak ise oyun haritası ilk yapıma oldukça benzer ve suç ihbarları geldiğinde polisleri buradan olay yerine gönderiyorsunuz. Polisler suç mahalline vardığında ise genellikle iki seçeneğiniz oluyor; polisin ekipman ve yeteneklerini kullanarak suçluyu etkisiz hâle getirme ya da durumu yatıştırma.

Şehirdeki çürüme giderek arttığında ise memurları nakit kazanmak için dışarı göndermek daha da önem kazanıyor. Hatta oyunda mallar için bir alım – satım sistemi bile var ve bu şekilde kâr elde edebiliyorsunuz.

this is the police 2 incelemesi 3

Genel anlamda This Is The Police 2 oldukça zor bir oyun. Hatta çok ama çok zor olduğunu söyleyelim. Kolaylıkla başarısız olabiliyorsunuz ve elinizde yeteri kadar polis yoksa suçlara, ihbarlara yanıt veremiyorsunuz. Yeteri kadar suça yanıt veremediğinizde de yeni polis alamıyor, kısır döngüye giriyorsunuz. 3 gün boyunca ard arda gelen başarısızlık ise oyunu kaybetmenize yol açıyor. Açıkçası ilk This Is The Police oyunu da epey zordu fakat ikinci oyunda işlerin biraz abartıldığını söylemek gerek. Eklenen sıra tabanlı görevler renk katsa da, pratikte çok da verimli olmuyorlar.

This Is The Police son derece özgün ve kaliteli bir oyundu fakat ikincinin üste çok fazla şey eklerken, onun kalitesine yaklaşamadığını söylemek gerek. Keşke oyun biraz daha günümüzün polis yapısına odaklansaydı ve küçük ama özgün hikâyeler anlatmayı tercih etseydi.

Artıları:

  • Farklı tema, farklı şehir
  • Sıra tabanlı görevler

Eksileri:

  • Çok uzun ve tatsız diyaloglar
  • Aşırı zor oyun mekanikleri

this is the police 2 incelemesi 4

This Is the Police 2 - 'Welcome to Sharpwood' Trailer

İnceleme Özeti

This Is The Police 2 İncelemesi

0
Berbat

İçeriği Paylaş

Yazar Hakkında

Ayrıca Okuyabilirsiniz

0

    Cevap Yazın

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Gameplay
    Graphics
    Longevity
    A mininum rating of 0 is required.
    Please give a rating.
    Thanks for submitting your rating!

    Yorum gönderdiğiniz için teşekkür ederiz!