Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Tencent’in DayZ’in Yapımcı Şirketi Bohemia Interactive’in Önemli Miktarda Hissesini Satın Aldığını Bildirildi

Çinli oyun şirketi Tencent'in DayZ'nin geliştiricisi olan Bohemia Interactive'ı satın aldığı iddia ediliyor.

Dünyanın en büyük Çin’li oyun şirketi Tencent, popüler hayatta kalma oyunu DayZ‘in geliştiricisi Bohemia Interactive‘in hisselerinin büyük bir çoğunluğunu aldığını bildirdi.

Tencent DayZin Yapımcı Şirketi Bohemia Interactivein Önemli Miktarda Hissesini Satın Aldığını Bildirdi 1

Bu yılın başlarında, Reddit’te bir söylenti ortaya çıktı ve DayZ’nin geliştiricisi Bohemia Interactive’in Bratislava stüdyosunu kapattığını ve DayZ desteğini sona erdirdiğini öne sürdü. Bundan kısa bir süre sonra Bohemia, Bratislava stüdyosunu gerçekten kapattıklarını ancak DayZ’in gelişiminin planlandığı gibi devam edeceğini doğrulayan bir açıklama yaptı.

Bohemia Interactive yapmış olduğu açıklamada “Kısa bir süre önce stüdyo yönetiminin almış olduğu kararla Bratislava stüdyosunu kapattık. Katkılarından dolayı tüm ekip üyelerine teşekkür ederiz. Bu karar DayZ’nin gelecekteki gelişimini etkilemeyecek” demişti.

Bugün gelen bir rapora göre Çinli oyun şirketi Tencent’in Bohemia Interactive’in yüzde 70 ila yüzde 80 arasında hissesini satın aldığı iddia ediliyor. Raporda “Çinli oyun devi Tencent, Çek Cumhuriyeti merkezli video oyunu geliştiricisi Bohemia Interactive’in yaklaşık 260 milyon dolara %70 ile %80 arasında bir hisse satın aldı” deniliyor.

Daha öncede haberlerini yaptığımız üzere, bu Tencent’in bu yılki dördüncü büyük yatırımı. Şirket daha önce Conan Exiles, Spec Ops ekibi Yager’in geliştiricisi Funcom’u satın almış ve ayrıca System Shock 3‘ün geliştirilmesini devraldı.

Konuya bahis olarak Bohemia Interactive’den henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.