Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Tencent, Bir Günde 60 Milyar Dolar Kaybetti! Peki Neden?

Çin medyasında kullanılan talihsiz bir terimin etkileri herkesin tahmin edebileceğinden daha büyük oldu. Tencent, düşen hisse senedi fiyatı nedeniyle 60 milyar dolar kaybetti.

Çin’in devlet haber ajansı Xinhua’ya bağlı olan Economic Information Daily, oyunları ”Dijital Eroin” olarak tanımladı. Bütün bir endüstriyi bu şekilde isimlendirmenin bedeli ağır oldu. Birçok şirket zaten ağır kayıplara uğradı ve bunun etkileri uzun bir süre devam edecek. Çinli oyun ve sosyal ağ devi Tencent, makale yayınlandıktan sonra hisse senedi fiyatında yüzde 10’luk bir düşüş gördü ve bu düşüş, şirkete 60 milyar dolara mal oldu.

Tencent

Tencent’in Hisseleri Normale Dönemedi

Çin’e yatırım yapan diğer geliştiricilerin mutlu olacak hiçbir şeyleri yok. Electronic Arts’ın hisseleri yüzde 2.8, Activision Blizzard‘ın hisseleri yüzde 3.8 ve Take-Two Interactive Software’in hisseleri yüzde 7.6’ya kadar düştü. Şirketlerin çoğu, düşüşü geçtikten sonra kayıpları telafi etse de, bazıları önceki seviyeye dönemedi. Birçok yatırımcı ve geliştirici, Çin’in video oyunları konusundaki politikasının sıkılaştırılmasından endişe duyduğunu belirtti.

Çin hükümeti, bir süredir interaktif eğlence endüstrisi ile çarpışma rotasında. Geçtiğimiz günlerde küçüklerin oyunlara erişimini kısıtlayan yasalar getirildi. Son olarak, devlet kontrolündeki medya tarafından yayınlanan bir makale, yetişkin oyunculara veya genel olarak sektöre yönelik kısıtlamaların daha da genişletilmesini önerdi.

Dijital Eroin, yüz milyarlarca değerinde bir endüstri haline geldi. Hiçbir endüstrinin, hiçbir spor endüstrisinin aileyi yok edecek şekilde büyümesine izin verilmemeli.”

Tencent

Yukarıdaki ifadenin yanı sıra Çin, Tencent‘in en büyük oyunlarından biri olan Honor of Kings, öğrenciler arasında en popüler oyun olduğunu iddia ederek özellikle kınadı. Tencent, reşit olmayan oyunculara daha sert bir yaklaşım hakkında bir açıklama yaptı. Saatlik standartları düşürecek ve 12 yaşın altındaki oyuncuların oyunda para harcamasını yasaklayacak.

Şirket, söz konusu “Dijital Eroin” makalesine değinmedi. Oyun endüstrisini, özellikle çevrimiçi oyun yelpazesini bu şekilde tanımlamak, muhtemelen oyun ve e-sporun bağımlılık yaratan etkisinin şeytanlaştırılmasını yansıtması amaçlanmış.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.