Take-Two Interactive’in Yapay Zeka (AI) bölüm başkanı, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda şirket tarafından işten çıkarıldığını açıkladı. Rockstar Games’in ana şirketi olan Take-Two, AI bölümünde büyük bir yeniden yapılanma gerçekleştirdiği ve sayıları bilinmeyen sayıda çalışanı işten çıkardığı bildiriliyor.
Bu gelişmenin, tüm zamanların en çok beklenen oyunlarından biri olan Grand Theft Auto 6’nın piyasaya sürülmesine sadece birkaç ay kala meydana gelmesi oldukça dikkat çekici.

Take-Two Interactive’in eski Yapay Zeka Direktörü Luke Dicken‘ın ekibinde kaç kişinin olduğu ya da Take-Two Interactive’in neden bu çalışanları işten çıkarmayı tercih ettiği tam olarak belli değil, ancak bu durum şirketin yapay zeka geliştirme faaliyetlerini kısıtladığının bir göstergesi.
Take-Two, 2024 yılında şirket finansal verimlilik adına işgücünün yüzde beşini işten çıkarmış ve bazı geliştirme projelerini iptal etmişti. Take-Two’nun CEO’su Strauss Zelnick, kısa bir süre önce yaptığı açıklamada yapay zekanın asla GTA 6 gibi bir oyun üretemeyeceğini ve insan eliyle geliştirilen oyunlar yapmaya devam edeceklerini söylemişti.

