Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Super Mario Run, Nintendo’ yu İnanılmaz Zarara Soktu

Super Mario RUN, Nintendo' ya kar yerine zarar sağladı. Sebebi çok bariz bir şey

Çıktığı ilk günden bu yana çok hızlı indirme sayısına ulaşan Super Mario Run, ilk 4 günde 40 milyondan fazla indirme sayısına ulaşmıştı. Bu sayı tabi oldukça uçuk bir rakam 140 ülkenin 130′ un da ücretsiz olarak çıkan oyun oldukça başarılı bir rakama ulaştı. Ancak, durum düşündüğümüzden farklıymış. 

Sadece IOS’ a özel çıkmasına rağmen 40 milyon gibi bir başarı çok iyi. Ancak dediğimiz gibi durum farklı. App Annie isimli bir istatistik şirketi, yaptığı açıklamaya göre, şirket 40 milyon indirme olmasına rağmen, yalnızca 14 Milyon dolar kazanmış. Oyunun para yönünden geri dönüşü bu kadar düşük olunca, ister istemez Nintendo’ nun hisseleri de değer kaybetti. Toplamda %14 hisse değeri kaybeden Nintendo, oyunu çıkardığına çıkarmadığına pişman oldu. 

000 j65u54zB22XONA0GdVcsdsrOnkw

Ancak bunun da sebepleri var tabi. Öncelikle oyunun 9.99$’ lık bir ücreti bulunuyor. Yani 35 TL civarında bir ücret. Bu para ilk 3 bölümden sonra isteniyor. Yani oyuncular ilk 3 bölümü oynadıktan sonra 35 TL para vermek istemiyorlar. Haklılar da. Oyunun tamamını açan oyuncuların sayısı her 100 kişiden 4 kişi olarak açıklandı. Bu sisteme göre yalnızca 1.600.000 kişi oyuna para yatırdı. Aslında bu sisteme göre, App Annie’ de biraz yanılmış. Çözmüş olduk. 🙂 Çünkü 1.600.000 kişiden 10 Dolar para alsa 16.000.000 dolar yapar. App Annie, tahminlerimize göre 2 milyon doları oyunun giderine yazmış.

Ayrıca, oyun App Store’ da 2.5 puan gibi düşük sayılabilecek bir puan aldı. Bunun sebebinin de fiyatının 9.99$ olmasından kaynaklı olduğu düşünülüyor.  Nintendo, bu gelişmenin ardından oyunun fiyatını düşürecek veya tamamen ücretsiz yapacaktır. Bakalım, bekleyip göreceğiz.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.