Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Steam Deck’in İşletim Sistemi 10 GB Yer Kaplayacak

İşletim sisteminin depolama ihtiyaçlarıyla ilgili bu da dahil olmak üzere, piyasaya sürülme tarihi yaklaştıkça Valve'nin Steam Deck'i hakkında daha fazla ayrıntı ortaya çıktı.

Büyük olasılıkla devam eden bileşen ve teknoloji sıkıntısı nedeniyle, yakın zamanda piyasaya sürülme tarihi birkaç ay ertelenen Steam Deck‘in bazı ayrıntıları ortaya çıktı. Son zamanlarda, cihazın askıya alma ve geri yükleme modu hakkında bir tartışma vardı ve şirketin kendi oyunlarından bazılarının cihaza uyumlu olacağı bilgilerini edinmiştik. Şimdi, özellikle el bilgisayarının işletim sistemiyle ilgili ek bilgiler gün ışığına çıktı.

Steam Deck için bazı paylaşılan sürüm notlarına atıfta bulunan bir rapor, cihazın işletim sisteminin yaklaşık 10 GB depolama alanı kaplayacağını ortaya çıkardı. Bu, donanımın 64 GB sürümünün yüzde 15’i ve rapor, bunun önemli ölçüde azalmış hali olduğunu da belirtti. Önceki sürümlerde, işletim sistemi için 24 GB dahili sabit sürücü kullanılması gerekiyordu; Bu nedenle bu çok büyük bir gelişme.

Steam Deck, Proton İsimli Sistemi Kullanacak

Steam Deck

Daha iyi kıyaslamanız için, Windows 11’in gerektirdiği alan 64 GB ve bu özellikle Steam Deck’ten daha fazla HDD veya SSD alanına sahip olacak PC’lerle ilgili olsa da bu, 20 GB alana ihtiyaç duyan Windows 10’un üç katından fazla. Bu göz önüne alındığında, Steam’e özgü işletim sistemi için 10 GB oldukça mütevazi ve yukarıda belirtildiği gibi bu aşamada sadece bir spekülasyon olsa da, çıkış gününden önce bunun daha da azalması mümkün.

Birçoğunun zaten bildiği gibi Steam Deck, Proton adlı Linux tabanlı bir işletim sistemi üzerinde çalışacak. Cihaz için bu işletim sistemi seçimi konusunda çok sayıda endişe olmasına rağmen, bazı oyunların sistemin hile önleme yazılımıyla uyumsuzluğu nedeniyle çalışmama tehlikesi olduğu göz önüne alındığında Deck, Windows oyunlarını Linux üzerinde çalıştırabilecek şekilde tasarlandı.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.