Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Starfield, Microsoft’un Bethesda Satın Alımı Nedeniyle PS5’e Gelmeyebilir

Yılın en merak edilen oyunlarından Starfield, Microsoft’un Bethesda satın alımı sebebiyle PlayStation 5’e gelmeyebilir.

Oyun dünyasının en güvenilir bilgi kaynaklarından Jeff Grubb’a göre, Bethesda’nın RPG türündeki bilim kurgu oyunu Starfield, Xbox Series X / S platformuna özel olacak.

Kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Starfield Xbox ve PC’ye özel olacak” diyen Grubb, merakla beklenen oyunun Xbox Game Pass’i büyütme potansiyeline sahip olmasından dolayı Microsoft için çok değerli olduğunu belirtti.

Starfield’ın, beğeni toplayan RPG oyunu The Elder Scrolls 5’i yapan ekip tarafından geliştirildiğine dikkat çeken Grubb, Microsoft’un oyundan beklentisinin çok büyük olduğunu ve yaratacağı etkiyi kendi hizmetlerinde sınırlı tutmak isteyebileceğini ifade etti.

Starfield Bethesda

Daha önce de aktardığımız üzere Microsoft; Bethesda, Arkane ve id Software gibi stüdyoları bünyesinde barındıran ZeniMax Media’yı toplamda 7.5 milyar dolara satın aldı. Bu anlaşma ile birlikte ZeniMax Media, yan kuruluşları ve stüdyo tarafından geliştirilmiş ve yayımlanmış tüm oyunların fikrî mülkiyeti de Microsoft firmasına geçmiş oldu.

Dolayısıyla şirketin özellikle Starfield ve The Elder Scrolls 6 gibi büyük oyunlarını rakip konsol platformu PlayStation ile paylaşmama kararı pek de sürpriz olmaz. Daha önce Microsoft CFO’su Tim Stuart, Bethesda‘nın gelecekteki oyunlarının “ya ilk, ya daha iyi, ya da en iyi” olması olduğunu söylemişti.

Starfield Xbox

“İstediğimiz şey bu içeriklerin bizim platformlarımızda ya ilk, ya daha iyi, ya da en iyisi olması. Bethesda içeriklerinin platformlarımızda en iyi hallerinin olmasını isteyeceğiz” ifadelerini kullanan Stuart, bunun exclusive yani özel olacağı anlamına gelmediğini belirtse de, iddialar tam tersi bir duruma işaret ediyor.

Öte yandan ne Microsoft ne de Bethesda’dan Starfield’ın Xbox’a özel olup olmayacağı konusunda herhangi bir resmi açıklama gelmedi. Heyecanla beklenen RPG’si için bu yaz bir tanıtım etkinliği gerçekleştirmeyi planlayan Bethesda, çıkış tarihi olarak ise 2021 yılını hedefliyor.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.