Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Star Control: Origins Steam’den Kaldırıldı

Telif hakkı ihlali ile Star Control: Origins'in Steam mağazası kapatıldı.

Stardock bir duyuru yaparak Star Control: Origins’in DMCA (Amerikan telif hakkı ihlali yasası) sebebiyle Steam’den kaldırıldığını açıkladı. Yapımcılara göre Stardock ve orijinal yapımcılar arasında bir telif hakkı davası yaşanıyordu. 90’lı yıllarda çıkan ilk Star Control’ün yapımcıları DMCA’ya başvuru yaptı ve bu sayede Stardock’un yeni oyunu Star Control: Origins de Steam’den kaldırıldı.

star control origins steamden kaldirildi 1

Bilmeyenler için belirtelim ki, DMCA bir karar aldığında Steam ile GOG gibi platformlar içeriği doğrudan platformlarından kaldırıyor. Orijinal yapımın yaratıcıları olan Paul Reiche III ile Fred Ford da bu sebeple yasal sisteme başvurmuştu ve DMCA tarafından karar çıkartılmıştı.

Yapımcıların da belirttiği üzere aslında Star Control: Origins’de Reiche ya da Ford’un önceki çalışmalarını içeren herhangi bir telif hakkı ihlali bulunmuyor. Stardock bu oyun üzerinde 5 yıldır çalışıyor ve ismi, ilham aldığı yer orijinal Star Control oyunu olsa da herhangi bir hak ihlali aslında bulunmuyor.

Dolayısıyla oyuncular da bu duruma epey tepki gösterdi. Bu durum Bethesda’nın Mojang’ı ‘Scrolls’ kelimesi kullanması nedeniyle dava etmesine ya da PUBG’nin Fortnite’a telif hakkı davası açmasına benziyor.

İyi haber şu ki, Star Control: Origins’i öncesinde satın alanlar oyunu hala oynamaya devam edebilecekler. Bakalım gelecekte Stardock bu dava karşısında ne yapacak?

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.