Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Star Citizen CryENGINE’ i Bırakıp Lumberyard Engine’ e Geçmesinin Sebebini Açıkladı

Crytek' e bir darbe daha. 2016 Crytek için de bitse de kurtulsak dediği bir yıl olarak tarihe geçti.

Yıllardan beri merakla beklediğimiz Star Citizen, CryENGINE’ i bırakıp Amazon’ un yeni oynu motoru Lumberyard Engine’ e geçmesinin sebepleri gün yüzüne çıkmaya başladı. 

Geliştirici firmanın sahibi Chris Roberts’ dan gelen açıklamaya göre, Crytek 2015 yılının sonlarından itibaren, Star Citizen’ e destek vermemeye başlamış. Crytek için, oyun motorlarının arkasında durmadıklarını söyleyen Roberts, Star Citizen ve Squadron 42, CryENGINE’ i bırakıp Lumberyard’ ın ağır modlanmış hali olan StarEngine’ i kullanıyor.

Ayrıca, şu ana kadar CryEngine’ de yapılan hiçbir şeyin de çöpe gitmediğini belirten Roberts, tüm oyunun 64 bit isabetinde çalıştığını ve yeni fizik, bölge ve çizim motorlarına sahip olduğunu belirtti. 

c404f9b21a0d997a5a29155e7c9c9983

Anladığmız kadarıyla Crytek’ in bu kötü zamanında arkasında durmayarak, Crytek’ ten çok daha güçlü olan Amazon’ u tercih etmelerini anlıyoruz. Ayrıca, kullandıkları motor, CryENGINE ve Lumperyard Engine’ den çok daha yüksek bir teknolojide çalışıyor. Çünkü Star Citizen’ e özelleştirilmiş yenilikler mevcut bu yeni motorda. 

Chris Roberts’ ın Crytek için de yaptığı açıklama şu şekilde;

Amazon, Crytek’ den çok daha fazla istediklerimize geri dönüş yapabildiği için Crytek’ i bırakıp Amazon’ a geçme kararı aldık. Amazon ile birlikte hedeflerimiz ortak. Büyük devasa çevrimiçi oyunlar yaparak oyuncuları çevrimiçi platformda rahatça buluşturmak.  Özellikle, şirket olarak en hassas olduğumuz konularda Crytek’ ten yardım alamazken Amazon’ dan yatırım aldık. Amazon gerçekten devasa bir şirket ve Lumberyard Engine’e büyük yatırımlar yaparak yeni jenerasyon çevrim içi oyunlara destek veriyorlar. Crytek, Amazon gibi bir firmanın kaynakları ile yarışacak bir firma değil. Ayrıca, Crytek’ in çevrim içi oyunlarda bir çalışması bulunmuyor. Hem bu sebeplerden hem de CryENGINE’ in son sürümlerine bize vermedikleri için CryENGINE’ i bırakıp, Lumberyard Engine’ e geçme kararı aldık.

Star Citizen, henüz hala Alpha aşamasında. PC ve Linux için çıkmaya hazırlanan Star Citizen’ in çıkış tarihi için henüz bir bilgi verilmedi. Crytek ve CryENGINE, elbet bu kötü günleri devletimiz ile beraber atlatacak ve yine piyasanın en iyi motorlarından birisi olarak karşımıza çıkacak.

 

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.