Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Spotify Findaway Satın Alımını Duyurdu

Çevrimiçi müzik platformu Spotify satın alımlarına devam ediyor. Şirket son olarak sesli kitap platformu olan Findaway’i satın aldığını açıkladı.

Dünyanın en büyük çevrimiçi müzik dinleme platformu olan Spotify Findaway satın alımını resmen duyurdu. Bir sesli kitap platformu olan Findaway’in satın alımı sonrasında Spotify bünyesindeki sesli kitap kütüphanesini genişletecek.

ABD merkezli Findaway bünyesinde 325.000’in üzerinde sesli kitap bulunuyordu. Amazon ve Apple gibi pek çok şirketle sesli kitap anlaşması bulunan şirket artık çalışmalarına Spotify çatısı altında devam edecek.

Spotify Findaway satın alımı sonrasında detay paylaşmadı. Şirketin bu hamlesiyle birlikte bünyesinde yer alan sesli kitapları arttırıp, sesli kitap pazarının da önemli bir oyuncusu olması bekleniyor. Satın alımın ardından Spotify, bu hamlesinin yazarlar ve yayıncılar için yeni fırsatlar yaratacağını belirtti.

spotify findaway satin alimini duyurdu 3

Son zamanlarda kullanıcıları sayısını arttıran sesli kitap platformları, kullanıcıların istedikleri kitabı dinlemesine imkan tanıyor. Bazı servisler seslendirme esnasında kullanıcıların kitaplara bakmasına da imkan tanıyor. Ülkemizde sesli kitap alanında Storytel uygulamasının lider olduğunu söyleyebiliriz. İlk ay denemesi ücretsiz olan Storytel aboneliğine devam etmek isteyen kullanıcıların aylık 29.99 TL ödemesi gerekiyor.

Sesli kitap entegrasyonu ile birlikte Spotify’ın çok daha fazla kişiye ulaşacağını söyleyebiliriz. Son dönemde Podcastler konusunda ciddi yatırımlar ve kullanıcıların sevdiği podcast yayınlarını dinlemek için tercih ettiği Spotify’ın gelecek planları için önemli bir adım attığını söyleyebiliriz. Son olarak Spotify servis üzerinden kullanıcı engelleme özelliğini kullanıcılarına sunmuştu. Bu özellikle birlikte engellenen kullanıcılar, engellendikleri kişileri takip edemiyor ve profilini göremiyordu.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.