Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Spectre Tehditi Hem AMD, Hem Intel İşlemcilerde Tehlike Saçıyor

Bu seferki güvenlik açığı sadece Intel'i değil, AMD'yi de vurdu.

Dün bilindiği gibi Intel işlemcilerinin büyük çoğunluğunun bir tasarım hatası yüzünden açığa sahip olduğu ve Microsoft’un buna karşı yazılımla önlem alacağı ortaya çıkmıştı. Çok sayıda AMD kullanıcısı kendi işlemcilerinde bunun olmadığı için sevinse de, kod adı Spectre olan yeni bir güvenlik tehditi hem eski, hem de yeni nesil AMD ve Intel  konsol işlemcilerine zarar verebilir. Üstelik bu tehlike konsolla da sınırlı değil, aynı zamanda akıllı telefonlarla bilgisayarları da kapsıyor.

Spectre tehditi hem amd hem intel islemcilerde tehlike saciyor 1

Intel’de yaşanan bir önceki Meltdown adlı açığın tam aksine, Spectre bütün modern işlemcileri etkiliyor ve şu anda herhangi bir çözüm de bulunmuş değil. Sadece bu yüzden gelecekte hem Intel, hem de AMD bütün işlemci mimarilerini toptan değiştirmek zorunda dahi kalabilir.

Spectre, farklı uygulamalar arasındaki izolasyonu ortadan kaldırırken, saldırgan kişilerin hata vermeyen programları aktif etmesine olanak tanıyor ve yine programları kandırabiliyor. Şu anda sorunu çözmek için Microsoft, Intel, Sony, Nintendo ve AMD’nin ne yapacağını bilmiyoruz.Fakat ilerleyen dönemlerde mutlaka adım atılacağına eminiz çünkü aksi takdirde ciddi güvenlik açıkları oluşabilir.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

1 Yorum

  1. JusiFer

    Bunlar yetmiyormuş gibi bir de yeni Windows güncellemesi ile Intel işlemcilerin performansı %30 oranında azalabilir haberini duyuruyorlar. Sanırım dünya üzerinde Intel işlemci kullanan kalmayacak yakında…

    0
    0
    Cevap

Yorum Yaz

Email adresiniz yayınlanmayacak.

Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.