Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Sony, PlayStation Store’daki Fiyatlar Sebebiyle Dava Edildi

Sony, PlayStation mağazasındaki oyunların fiyatlandırması sebebiyle büyük bir toplu dava ile karşı karşıya.

Tüketicilerin haklarını koruyan bir vakıf olan Hollanda merkezli Stichting Massaschade & Consument, pazardaki hakim konumunu istismar ettiği iddiasıyla Sony‘ye karşı toplu dava açtı. Kuruluş, Hollanda’daki en az 1,7 milyon PlayStation kullanıcısının Sony konsolundaki dijital oyunlar için çok fazla para ödediğini savunuyor.

Vakfın aktardığı araştırmaya göre tüketiciler, dijital oyunlara fiziksel oyunlara göre ortalama yüzde 47 daha fazla para ödüyor. Vakfın başkanı Lucia Melcherts, insanların “PS5’ten bu yana ‘yalnızca dijital’ konsollara doğru itildiğini” söylüyor. Davada iki ana suçlama yer alıyor: Sony’nin rekabeti dışladığı ve tüketicileri ve oyun geliştiricilerini sömürdüğü.

GamesIndustry.biz‘in haberine göre toplu dava başvurusu 24 Haziran’da yapıldı ve ilk duruşmanın bu yılın sonlarında görülmesi bekleniyor. Öte yandan Sony, dijital mağazası nedeniyle ilk kez davayla karşı karşıya kalmıyor.

İngiltere’de bir tüketici hakları uzmanı şirketin dijital satışlardaki yüzde 30’luk komisyon oranını haksız bulmuş ve Ağustos 2022’de konuyu mahkemeye taşımıştı. Sony, her ne kadar engellemeye çalışsa da dava şu anda devam ediyor. Şirket, yasal süreç sonunda 6,3 milyon sterline kadar para cezası alabilir.

Haberi Paylaş
Benzer İçerikler
0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.