Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Sony, Playstation 5’in Fanını Güncellemeler İle Optimize Edecek

Sony'nin PlayStation 5'in dahili fanını çevrimiçi güncellemelerle optimize edeceği belirtiliyor.

Sony Interactive Entertainment‘ın donanım tasarım bölümünün mekanik tasarımdan sorumlu başkan yardımcısı Yasuhiro Ootori, 4Gamer ile yapılan bir röportajda, “Gelecekte çeşitli oyunlar yayınlanacak ve APU’nun her oyundaki davranışına ilişkin veriler toplanacak” dedi ve “Bu verilere dayanarak fan kontrolünü optimize etmek için bir planımız var.”, dedi.

PS5’in içerisinin detaylıca gösterildiği video, 120 mm çapında ve 45 mm kalınlığındaki çift taraflı hava giriş fanını ortaya çıkardı. Konsol, fan hızını kontrol etmek için APU içindeki bir sıcaklık sensörünün yanı sıra ana karttaki üç sıcaklık sensörünü kullanıyor. Sony bu fan parametrelerini çevrim içi güncellemeler ile ayarlayacak.

PS5 Sogutma Fani

Örneğin bir oyun uzun bir süre ağır yük altındaysa, Sony, gürültü yapma pahasına bile her şeyin soğuk olmasını sağlamak için fan hızını artırabilir.

PlayStation 4, fanının bazen bir havaalanı pisti gibi ses çıkarmasıyla gürültülü tarafta olma konusunda bir üne sahiptir. Sony, PS5’in sessizlik için tasarlandığını söyledi, bu yüzden umarım bu konuda işler düzelmiştir.

Ve işte ilginç bir haber: Otori, Sony’nin kasanın şeffaf bir modelini yaptığını ve içinden akan kuru buz dumanını gözlemlediğini, mühendisler iyileştirmeler yaptıkça sistemin her bir bölümünde sıcaklık ölçümleri aldığını söyledi. Sony’nin bunu yapması gerçekten soğutma ve sessiz çalışma işine oldukça önem verdiğini gösteriyor. Bu bizi çok sevindirdi.

Ayrıca Playstation 5’in tamamen parçalara ayrıldığı videoya buradan ulaşabilirsiniz:

PS5 Teardown: An up-close and personal look at the console hardware

 

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.