Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Sony, PlayStation 4’ün Son Çeyrekte ki Satışını Açıklaı

PlayStation 2016'da ne kadar sattı. Merak edenleri şöyle alalım.

Sony, PlayStation ile paraya para demiyor. Bildiğiniz gibi, PlayStation Slim kasa ve PlayStation Pro ile konsollarını bir üst mertebeye taşıyan Sony, 2016 yılında çok iyi paralar kazandı. Oyun sektörünün 2016 yılında düşüş yaşadığı bir gerçek. Ancak yine de genellemeye vurulduğunda bu krizden en yüksek kar marjı ile ayrılan şirket Sony. 2015 yılı ile kıyaslandığında kötü bir senaryo ile karşılaşan Sony, 2015 yılına 1.8 milyar dolar kar elde etmiş. Tabi PlayStation’dan bahsediyorum burada.

turkiye de playstation oyunlarina indirim geldi

2016 yılında ise bu rakam 796 milyona gerilemiş durumda.  Satış rakamlarında 9.7 milyon konsol satan Sony, yazılımlar üzerinden de 431 milyon dolar satış başarısı elde etmiş.

Bu sene Amerika seçimleri, sürpriz olaylar, terör olayları derken, bütün dünyada süregelen ekonomik kriz ortaya çıktı. Durum böyle olunca, bütün sektörler gibi oyun sektörü de bundan etkilendi.

Yine de Sony’i bu başarısından dolayı tebrik ediyoruz. Önümüzde ki sene çok dah büyük kar marjları yakalayacağına inanıyoruz. Zira, bu sene sonunda çıkardığı yeni konsollar satmaya devam edecek ve sayısız Exculasive oyunu çıkacak. Durum böyle olunca Sony, 2015 ve 2016’da ektiği tohumları bu sene toplayacaktır.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.