Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Youtube, Shorts İçin 10 Milyon Dolarlık Fon Oluşturdu

Youtube'da Shorts içerik üreticisi olursanız, ayda 10.000 dolara kadar para kazanabileceksiniz.

Geçen yıl Eylül ayında YouTube, Hindistan’da TikTok rakibi olarak Shorts‘u piyasaya sürdü. Bu özellik, Türkiye’de bu yılın başlarında beta olarak kullanıma sunuldu ve temmuz ayına geldiğimizde dünya çapında bir sürüm yayınlandı.

YouTube Shorts şu anda 100’den fazla ülkede mevcut olmasına rağmen, rakipleri TikTok ve Instagram Reels ile aynı miktarda popülarite elde etmeyi başaramadı. Daha fazla insanı platform için içerik oluşturmaya teşvik etmek için YouTube 100 milyon dolarlık bir fon oluşturdu ve platform için kısa videolar oluşturmaları için içerik oluşturuculara ayda 10.000 dolara kadar ödeme yapacak.

Youtube Shorts

Youtube’dan Shorts Üreticilerine Destek

Bu 100 milyon dolarlık fonu ilk olarak bu yılın mayıs ayında öğrendik ancak o sırada YouTube, programla ilgili herhangi bir ayrıntı paylaşmamıştı. Şimdi, YouTube’un Baş Ürün Sorumlusu Neal Mohan daha fazla bilgi açıkladı. The Verge’s Decoder Podcast isimli programın yakın tarihli bir bölümünde Mohan, YouTube’un ödemeleri bu ay başlatmayı planladığını ve içerik oluşturucuların YouTube Shorts yapmak için ayda 10.000 dolara kadar kazanma fırsatına sahip olduğunu açıkladı. Tabii bazı kısıtlamalar da mevcut.

The Verge‘e göre, “Para kazanmak için gereken popülerlik, her ay kaç kişinin Shorts yapıp izlediğine ve ödemeler de her bir içerik oluşturucunun izleyicisinin bulunduğu yere bağlı olacak.”

İçerik oluşturucuların ayrıca ödeme almaya hak kazanabilmeleri için orijinal videolar yayınlamaları gerekecek ve diğer platformlardan yeniden yüklemeler veya filigranlarla etiketlenen videolar, kanallarını ödemeler için diskalifiye edecek. Şu anda YouTube, programı diğer bölgelerin yanı sıra ABD, Hindistan ve Brezilya da dahil olmak üzere 10 bölgeye genişletti ve gelecekte diğer bölgeler için de fon oluşturulacak.

YouTube, fonu gelecek yıl boyunca içerik oluşturuculara ödeme yapmak için kullanacak ve sonunda Shorts Fund’ı “Uzun vadeli, ölçeklenebilir bir para kazanma programı” ile değiştirecek. Şirket, YouTube Shorts‘ta reklam yayınlamayı planlamadığını açıkladı, bu nedenle platformdan nasıl gelir elde edeceğini göreceğiz.

Bu fonun bir parçası olmaya nasıl hak kazanabileceğinizle ilgili daha fazla ayrıntı için uygunluk kriterlerine buradan göz atabilirsiniz.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.