Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Samsung Galaxy S8’in Maliyeti Ne Kadar?

Samsung son amiral gemisi S8'in üretiminin kaç dolara gerçekleştiği belli oldu.

Samsung’un son göz bebeği, akıllı telefon aleminin yeni amiral gemileri Galaxy S8 ve Galaxy S8+ kısa süre önce tanıtıldı, ön siparişe açıldı ve nihayetinde piyasaya çıktı. Farklı ülkelerde farklı fiyat politikalarıyla satışa çıkan cihazların ülkemizdeki etiket fiyatları Galaxy S8 için 3999 Türk lirası ve Galaxy S8+ için 4499 Türk lirası olarak belirlenmişti. Bu fiyatlar Galaxy S8 için yaklaşık 1050 Amerikan doları anlamına geliyor. Galaxy S8+ için ise yaklaşık 1200 Amerikan doları olduğunu söyleyebiliriz. Fakat cihazların maliyet fiyatları satış fiyatlarının yakınına dahi gelemiyor. Elbette bunda vergi sisteminin de payı oldukça büyük.

s8 s8

IHS Markit tarafından açıklanan bilgilere bakılırsa Galaxy S8’in üretim maliyeti neredeyse 307 Amerikan doları olarak belirlenmiş. Serinin bir önceki modeli olarak sayabileceğimiz Samsung Galaxy S7′nin maliyeti 255 Amerikan dolarına denk geliyordu. S7 Edge için ise 271 Amerikan dolarına denk gelen bir üretim maliyetinden söz edilebiliyordu.

IHS Markit’in verilerine göre, Samsung Galaxy S8 bugüne dek üretilmiş olan en pahalı akıllı telefon. Onun ardından da 285.80 Amerikan doları üretim maliyeti ile Google Pixel XL geliyor. Sonbahar aylarında tanıtılacak olan iPhone 8’in bu sıralamayı bozup zirveye oturma ihtimali de bulunuyor.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.