Samsung ile alakalı haberleri takip edenler bilir ki Samsung sır saklama konusunda pek başarılı değil. Yani daha Samsung resmi açıklama yapmadan Samsung Galaxy Note 9’un 9 Ağustos’da yayınlanacağını biliyorduk. Yeni sızan bilgilerde ise pazarlama materyalleri hakkında oldu ve şaşırmadık. Bir site tarafından ortaya atılan resmi görünümdeki slaytlarda Bluetooth özelliğe sahip S-Pen ve Al Toting kamerası tanıtıldı.

Bu slaytlardan ne anlıyor? Yeni S-Pen artık son derece güçlü Bluetooth teknolojisine sahip olacağı, kamera, sunum ve uygulamalara dokunmadan telefonun kontrolünü sağlayabileceğiz anlamına gelmektedir. S Pen ile çizim yaparken, not alırken ve mesaj gönderirken ince ucu ve 4096 basınç uygulayan seviyeleri ile kalem son derece doğal bir hava veriyor.

Birazda kameraya bakalım. Geniş açıya sahip kamera arka lensin f1.5 ve f2.5 modlarını destekliyor. Çift Aperture, gündüz veya gece çekimlerine insan gözüymüş gibi adapte olabilmekte.

Devrim niteliğinde olan bu gelişmeler kötü çekim yapmayı neredeyse imkansız hale getiriyor. Galaxy Note 9 neye odaklandığınızı akıllıya algılayabiliyor, kontrast, beyaz dengesi, pozlama ve daha fazla renk ayarlarını optimize edebiliyor.

Son iki slayt ise oldukça garip. Bunlarda telefonu bilgisayara tek bir kabloyla takıp aynı deneyimde kullanılabileceğinden bahsediyor. Yani Note 9’u bir laptop gibi kullanabilmek için Samsung DeX’e ihtiyaç kalamayacak gibi.

Son olarak telefonun 4.000mAh gücünde olacağı tahmin ediliyor ancak bundan yaklaşık 2 yıl önce yaşanan tecrübeler hala unutulmuş değil. Umarız bu sefer başarılı olabilirler.

