Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Samsung Çevre Dostu Paketlemelere Geçiyor

Samsung da artık 'yeşile' dönüyor!

Güney Koreli teknoloji devi Samsung bugün bir açıklama yaparak, ‘yeşile döndüklerini’, plastik telefon ve tablet paketlemelerinde sürdürülebilir materyal alternatiflerine geçeceklerini duyurdu.

samsung cevre dostu paketlemelere geciyor 1

Firmanın açıklamasına göre değişim bu yılın ilk yarısında başlayacak, plastik kaplamalar geri dönüştürülmüş kağıt hamurundan yapılan maddelerle değiştirilecek. Gelecek yılın sonuna kadar firma sadece kağıt ürünleri kullanmaya başlayacak. Bu materyalleri de sadece Orman İdare Konseyi ve Sürdürülebilir Ormancılık Girişimi gibi çevre kuruluşları tarafından sertifikalandırılmış ürünlerden seçecek.

Samsung aynı zamanda şarj cihazlarını da yeniden tasarlıyor. Bu sayede şarjlar pakette daha az yer kaplayacak ve daha az paketlemeye ihtiyaç duyacak. Şarj cihazları artık plastik filmler yerine çizilmelere karşı dayanıklı ve iyi görünüm sunan mat bir yüzeyle korunacak.

Üstelik firmanın bu hamlesi sadece mobil cihazlarla da sınırlı değil. Bilindiği gibi televizyonlar ve diğer beyaz eşyalar dev boyutlarda plastik ürünlerle paketleniyor. Bu ürünlerin de paketleme materyalleri değiştirilecek ve sadece geri dönüşümle kazanılmış maddeler kullanılacak.

Bakalım Samsung ne kadar bir süre zarfında paketleme materyallerini tamamen değiştirecek?

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.