Capcom bugün yaptığı duyuruyla Resident Evil 7’nin dünya çapında 4.8 milyon ünite satış yaptığını açıkladı. Bir diğer deyişle, Japonya menşeli firma üçüncü mali çeyrek döneminde 700 bin Resident Evil 7 satışı daha gerçekleştirdi. Capcom’un RE7 için asıl amacı toplamda 10 milyon satış yapmaktı ve görünüşe göre büyük ihtimalle bu hedefe varamayacaklar.

Resident Evil 7: Biohazard Gold Edition sürümü geçtiğimiz Aralık ayında satışa çıkmıştı ve Not a Hero adlı ücretsiz DLC de yayınlanmıştı. Capcom şimdilik Resident Evil 7 için yeni bir DLC planı yapmazken, herhangi bir duyuru da gelmedi. Dolayısıyla firmanın gelecekte bu oyuna ne kadar yatırım yapacağını, neler planladığını bilmiyoruz.
Aynı zamanda firmanın diğer oyunlarından da haber geldi. Street Fighter V ve Marvel vs Capcom: Infinite bu üçüncü çeyrek döneminde sadece 100 bin adet satabildi, hayal kırıklığı yarattı. Aynı zamanda Street Fighter V: Arcade Edition da çıkış yaptı ve bir önceki oyunun üstüne çeşitli eklentiler getiriyor.
Capcom’dan bu yıl içinde yeni Resident Evil oyunu duyurusu da bekleniyor.

