Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Resident Evil 4 VR, Oculus Quest 2 İçin Duyuruldu

Capcom, Resident Evil 4 VR sürümünün yeni nesil Oculus Quest 2'de satışa sunulacağını duyurdu.

Konsollarda ilk kez piyasaya sürülmesinden bu yana 16 yıl geçen Resident Evil 4, Sanal Gerçeklik (VR) desteği kazanıyor. Capcom, gerçekleştirdiği yeni Resident Evil Showcase programı sırasında oyunun yeni nesil Oculus Quest 2‘de satışa sunulacağını açıkladı.

Capcom, Facebook ve Armature Studios tarafından geliştirilen Resident Evil 4 VR, diğer sanal gerçeklik oyunları gibi birinci şahıs kamera açısına sahip olacak. Böylelikle oyuncular silahları ellerinde tutarak, ikonik korku evreni ile bizzat etkileşime girebilecekler.

Resident Evil 4 VR

İlk olarak 2005 yılında piyasaya sürülen Resident Evil 4’ün hikayesi şöyle: 1998 yılında Raccoon şehri, Umbrella şirketinin yaptığı virüs deneyleri yüzünden büyük zarar görmüştür. Çok fazla can ve mal kaybı yaşanmıştır. Virüsün diğer şehirlere yayılmasını önlemek için Umbrella şirketi Raccoon şehrini nükleer bir füze ile yok etmiştir. Leon Scott Kennedy’nin şehirden kurtulan biri olduğu öğrenilince ABD ajanlığına alınmıştır.

6 yıl sonra Leon, ABD Başkanı’nın kızı olan Ashley Graham‘ı kurtarmak için görevlendirilmiştir. Ashley bilinmeyen bir örgüt tarafından kaçırılmıştır. Leon görevi için İspanya’da bulunan bir köye gider. Köye vardığında kendilerini aydınlanmış olanlar diye tanımlayan köylülerin saldırısıyla karşılaşır.

Resident Evil 4 sanal gerçeklik

Kennedy ayrıca Resident Evil 2’nin baş karakterlerinden Claire Redfield ile birlikte Netflix animasyon dizisi Resident Evil: Infinite Darkness‘ta da yer alacak. İkili, ABD Başkanı Graham’ı beyaz Saray’daki bir zombi salgınından korumaya çalışacak.

Resident Evil 4 VR hakkındaki diğer ayrıntılar, 22 Nisan’da Facebook tarafından gerçekleşecek olan Oculus Gaming Showcase sırasında paylaşılacak.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.