Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Qualcomm’dan Müjde: Yapay Zeka Optimizasyon Aracı Geliştiricilere Açık Hale Geliyor

Son dönemin ve geleceğin en önemli gelişmesi olarak kabul edilen yapay zeka konusunda çalışmalar yapan Qualcomm geliştirdiği yapay zeka optimizasyon aracını artık geliştiricilere açık bir hale getiriyor.

Son dönemin ve geleceğin en önemli gelişmesi olarak kabul edilen  yapay zeka konusunda çalışmalar yapan Qualcomm, geliştirdiği yapay zeka optimizasyon aracını artık geliştiricilere açık bir hale getiriyor.

qualcomm snapdragon

Son dönemin ve geleceğin en önemli gelişmesi olarak kabul edilen  yapay zeka, telefon üreticileri tarafından üzerinde durulan ve geliştirilen konulardan biriydi. Her şirketin farklı alanlarda kullandığı yapay zekayı, Microsoft nörol ağları daha iyi çalıştırmaya yarayacak yeni yongalar için kullanırken, Google yapay zekayı temelden geliştirerek herkesin kullanabileceği bir hale getirmeye çalışıyor. Şirketlerin bu yarışana kısa bir süre önce Qualcomm da katılmıştı.

Qualcomm mobil işlemci pazarının %40’ının sahibi olmasına karşın yapay zeka konusuna biraz daha basit yaklaşıyor. Qualcomm ilk etapta elindeki yonga setlerinin yapay zekaya uyarlanmasını istiyor. Nöral İşlemci Motoru adını verdiği ve bir tür yapay zeka kiti olan aracı yazılımcılara sunan Qualcomm bununla yazılımcıların Qualcomm 600 ve 800 modellerini yapay zekaya uygun hale getirme imkanı sunuyor.

Qualcomm Nöral İşlemci Platformu, Zeroth‘un bir parçası olarak duyurmuştu. Geçen zaman içerisinde geliştiriciler ile çalışılan Qualcomm artık bütün yazılımcılara bir kapı açtı.

Qualcomm’un yapay zeka ve otomatik öğrenmeden sorumlu yöneticisi Gary Brotman, bu projeyi yapay zeka konusunda bilgi edinmek ve bu konuda çalışmak isteyen her yazılımcı için geliştirdiklerini söyledi. Aracın kullanımının kolaylığına dikkat çeken Brotman, her şeyi kite yerleştirdiklerini ve geliştiricileri önemli bir zahmetten kurtardıklarını dile getirdi.
Qualcomm’dan yapılan açıklamada, yazılım geliştirme kitini entegre eden ilk şirketin Facebook olduğu belirtildi. Qualcomm’un Nöral İşlemci Motoru sayesinde Facebook’un filtreleri standart CPU aracılığıyla sunulan çözümlere kıyasla 5 kat daha hızlı yükleniyor.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.