Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

PUBG Mobile 5 Milyar Dolardan Fazla Para Kazandı

PUBG Mobile, Sensor Tower'ın yayınladığı rapor'a göre geçtiğimiz yıldan bu zamana kadar 5 milyar dolardan fazla kazanç elde etti.

PUBG Mobile popüler bir oyundur ve yeni battle royale oyunlarının yükselişi ile oldukça büyük bir rekabete sahiptir. Ancak bu, oyuncuların PUBG oynamasını veya geliştiricinin oyunu yıllarca desteklemeye devam etmesini engellemedi.

PUBG için devam eden oyuncu desteği, yeni bir raporun oyunun mobil versiyonunun 5,1 milyar dolar hasılat elde ettiğini ortaya çıkardığını gösteriyor. Rapor, verilerini analiz eden ve oyunun 2020’den kazandığı toplam para miktarını paylaşan Sensor Tower’dan geldi. Rapora göre, gelirin yarısından fazlası hem PUBG Mobile hem de Çin versiyonundaki oyuncu harcamalarından geldi.

PUBG Mobile

Oyuncuların mobil oyunlara çok para harcadıkları bir sır değil ve bunun, COVID-19 salgını sırasında PUBG Mobile gibi mobil oyunlar için avantajlı olduğunu kanıtladı. Verilere göre PUBG Mobile, yalnızca oyuncu harcamalarından günde yaklaşık 7,4 milyon dolar kazanıyordu ve bu rakam 2020’de 2,7 milyar doları buldu. 2020’nin ilk dokuz ayında oyun, dördüncü çeyrekte 555 milyon dolar ile çeyrek başına 704 milyon dolar gelir elde etti.

Rapora göre PUBG’nin mobil versiyonunda oyuncu harcamaları 2021’in ilk çeyreğinde 709 milyon dolara ulaştı. Ocak ayı, yalnızca oyuncu harcamalarında 259 milyon dolarlık bir artış gördü ve bu, oyunun oyun tarihindeki en büyük üçüncü kazanç ayı olduğunu kanıtladı. Bildirilene göre, Çin oyunun en büyük pazarı oldu ve Çin versiyonu Games For Peace piyasaya sürüldüğünde başarısında etkili olduğunu kanıtladı.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.