Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

PS5 Öncesinde Şaşırtıcı PS VR Açıklaması

Sony VR teknolojisine önem verse de PS5 için özel bir PS VR başlığı satışa sunmayacak.

Sony’nin yeni oyun konsolu olan PlayStation 5’in çıkışı öncesinde VR başlık ile ilgili ilginç bir açıklama geldi.

ps5 oncesinde sasirtici ps vr aciklamasi 2

PS5 bilindiği üzere ülkemizde 8.299 TL fiyat etiketi ile 19 Kasım tarihinde satışa sunulacak. Sony’nin yeni nesil oyun konsolu PlayStation 5, PS4 için çıkan PlayStation VR başlığına da destek verecek. Ancak kişiler bu destek için ek bir adaptöre ihtiyaç duyacak. Sony tarafından yapılan açıklamada ise bu adaptör ücretsiz olarak dağıtılmayacak.

Ortaya çıkan bilgilere göre ise bu adaptör Sony için fazla önemli değil. Sony Interactive Entertainment CEO Jim Ryan, açıklamasında yeni sanal gerçeklik tarafının henüz yeni nesil konsola geçmeyeceğini söylüyor. Sony’nin VR teknolojisine inandığını söyleyen deneyimli CEO, buna karşın VR teknolojisinin kullanıcılar tarafından benimsenmesi için henüz daha fazla zamana ihtiyaç duyulduğunu aktarıyor. Bu anlamda Sony için VR teknolojisinin önemli olsa bile, Sony’nin yeni bir başlık geliştirmesinin ve bu başlığı satışa sunmasının PS6 konsolu ile birlikte olacağı düşünülüyor.

Bazı PS5 Oyunları Ülkemizde Ön Siparişe Açıldı

Japon teknoloji devi Sony bilindiği gibi geçtiğimiz aylarda yeni nesil oyun konsolları olan PlayStation 5’i tanıtmış ve ilerleyen günlerde satışa sunacağını açıklamıştı. PlayStation 5’in ülkemizde satışa sunulamasına az bir süre kala PS5 ile de uyumlu olan oyunların bazıları ülkemizde de ön siparişe açıldı. Ön siparişe açılan oyunların fiyatları ise 459 TL’den başlıyor ve 779 TL’ye kadar çıkıyor. Sony’nin PlayStation 5 oyunlarının ilerleyen günlerde daha yüksek fiyat etiketileri ile satışa sunulması bekleniyor 2021 yılından itibaren özellikle konsol oyunlarının fiyatlarının 900 TL civarında olacağı düşünülüyor.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.