Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

PlayStation, The Persistence’ın Geliştiricisi Firesprite’ı Satın Aldı

Sony Interactive Entertainment, The Playroom, The Player VR ve The Persistence gibi oyunların arkasındaki geliştirici olan Firesprite'ı satın aldı.

Başlangıçta SIE Studio Liverpool’dan geliştiriciler tarafından kurulan Firesprite, The Playroom projelerinde Sony ile birlikte çalışmıştı ancak şimdi resmi olarak PlayStation Studios ekibinin bir parçası olacak ve bu da onu aileye katılan 14. stüdyo yapacak.

Resmi duyuruya göre, Firesprite’ın şu anda tam olarak ne üzerinde çalıştığına dair bir haber olmamasına rağmen, stüdyo hakkında “SIE’nin PlayStation Studios’un temel teklifleri dışındaki türlerde özel oyun kataloğunu güçlendirmede kritik bir rol oynayacak” açıklaması yapıldı.

Sony Interactive Entertainment başkanı ve CEO’su Jim Ryan, “Firesprite’ı PlayStation ailesine katmaktan mutluluk duyuyoruz. Stüdyonun kurucularıyla çalışma konusunda zengin bir geçmişe sahibiz ve Liverpool’daki PlayStation varlığını büyütmekten heyecan duyuyoruz. Stüdyonun geliştirdiği oyun portföyü, ekibin geleneksel oyun deneyimlerini aşma ve donanımımızın potansiyelini parlak bir şekilde sergileme yeteneğini sürekli olarak gösterdi.” dedi.

firesprite

Firesprite, Sanal Gerçeklik ile Ün Kazandı

Sony, satın alma sonrası stüdyonun günlük operasyonları söz konusu olduğunda, stüdyonun yine kendi mevcut yönetim ekibi tarafından yönetilmeye devam edeceğini belirtti.

PlayStation’ın 2012’de kapattığı Wipeout geliştiricisi Sony Liverpool’un kalıntıları tarafından kurulduktan sonra şirket sessizce 250 kişilik bir büyüklüğe ulaşmış olsa da yeni stüdyonun bir sonraki adımda ne üzerinde çalışacağı konusunda henüz bir haber yok.

Firesprite, The Playroom VR ve bilim kurgu korku oyunu olan The Persistence VR gibi sanal gerçeklik ile yaptığı çalışmalarla tanındı. Daha yakın zamanlarda ise stüdyo, PC ve tüm son nesil konsollar için bu ikinci projeyi yeniden yayınladı.

GamesIndustry.biz ile yaptığı bir röportajda, PlayStation stüdyolarının patronu Herman Hulst, stüdyonun bir sonraki projesinin de VR tabanlı olup olmayacağı konusundaki soruyu cevapsız bıraktı.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.