Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Google, Play Store Web Sitesinin Temasını Yenileyecek

Google, Play Store web sitesinin tasarımını elden geçirdi ve yeni temaya kısıtlı olarak kullanıcıya açarak test sürecini başlattı.

Play Store uygulaması yıllar içinde birçok tasarım yinelemesinden geçmiş olsa da mağazanın web sitesi her zaman aynı temada kaldı. Web sitesi yıllardır aynı görünümüne sahipti ancak bu nihayet değişecek.

Google şimdi bazı bölgelerde yeni bir Play Store site tasarımını test etmeye başladı ve bu, mevcut düzene göre önemli bir gelişme olacak.

Play Store

Yeni Play Store Teması Neleri Değiştirdi?

Yeni tasarım şu ana kadar yalnızca Kore ve Tayvan gibi birkaç bölgede kullanıma sunuldu ve sadece bazı kullanıcılara açıldı. İçerik, yatay olarak ortalanmış bir sıranın içinde kilitlenmek yerine daha fazla uzatıldı. Sayfa arka planı artık beyaz, simgeler daha büyük ve bazı uygulama listelerinde (Netflix gibi) ekranın üst kısmına uzanan bir başlık resmi mevcut.

Her şey kabaca aynı yerde ancak birkaç önemli unsur taşındı. Satın alınan içeriği, Play Puanlarını ve diğer bilgileri kontrol etmek için bağlantılar içeren yan menü artık yalnızca sağ üstteki profil resminizi tıkladığınızda görünecek. Bu menünün daha geniş ekranlarda (eski site gibi) ekranın soluna veya sağına sabitlenmesi yardımcı olacak.

Önceki tasarıma göre birkaç küçük işlevsel iyileştirme de mevcut. Uygulama sayfalarındaki ekran görüntüsü sonunda bir kaydırma çubuğuna sahip, böylece farenizi sol ve sağ ok düğmelerine basmadan her şeyi görebileceksiniz. Ana “Uygulamalar” ve “Oyunlar” sayfalarında artık telefon, tablet, TV, Chromebook, Wear OS ve araba uygulamaları arasında hızlı bir şekilde filtreleme yapmak için butonlara da sahip oldu.

Play Store

Genel olarak, bu, çoğu yeniden tasarımla birlikte gelen olağan bir avuç gerileme olmadan, Play Store web sitesi için doğru yönde atılmış bir adım gibi görünüyor. Google’ın bunu yakında herkese sunmasını umuyoruz.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.