Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Planet Alpha İncelemesi

Yeni uzay temalı platform oyunu Planet Alpha çıkış yaptı.

Bağımsız bir oyunun güzel görsellere sahip olması önemli fakat dikkat edilecek başka kısımlar da var. Planet Alpha ApS olarak bilinen, ufak çaplı geliştirici ekip bir süredir Planet Alpha oyunu üzerinde çalışıyordu ve yıllardır bağımsız oyunların dağıtımını üstlenen Team17 tarafından satışa sunuldu.

planet alpha incelemesi 1

Özgün bir oyun olan ve göz alıcı görsellerle süslenen Planet Alpha, adeta başka bir dünyayı kapımıza getiriyor. Side-scrolling platform öğelerine gizlilik ve bulmaca çözme mekanikleri de ekleyen oyunun asıl odak noktası ise yarattığı atmosfer ve bilinmeyen bir dünyayı keşfetmenin getirdiği duygusallık.

Canlı bir uzaylı dünyasında geçen Planet Alpha’da önünüzde iki yol uzanıyor ve gezegenin katmanlarını derinlemesine keşfetmeye başlıyorsunuz. Gezegene düşen bir karakter olarak oynuyoruz ve tahmin edeceğiniz gibi dövüş öğeleri pek bulunmuyor. Robot ırkları, farklı canlılar ile tamamı bir bilimkurgu filminden alınmış gibi duruyor. Bazı durumlarda çevreyle interaktif etkileşime geçmek ya da doğrudan saklanarak ilerlemek de mümkün oluyor. Tüm bunlar ise hızlı karar vermeyi gerektiriyor.

planet alpha incelemesi 2

Planet Alpha’daki bulmacalar çok açık değil. Herhangi bir rehber ya da ipucu göstergesi olmadığı için doğru yolu kendiniz bulmanız gerekiyor. Deneme yanılma yöntemiyle ilerliyorsunuz fakat bu bazen can sıkıcı olabiliyor. Aynı zamanda eşya ya da bonus toplayabileceğiniz gizli bölgeler de bulunmuyor fakat aynı duruma farklı yaklaşım tarzları olması oyuna çeşitlilik katıyor.

Oyun aşırı karmaşık değil fakat yeterince karışık. Gizlilik öğeleri basit işleniyor ve eğildiğinizde düşmanlarınız sizi göremiyor. Fakat belli bulmacalarda gerçekten de takılıyorsunuz ve birkaç dakikalığına ara vermeniz gerekiyor. Bulmaca çözerken gün ışığını kontrol etme yeteneği de önemli rol oynuyor. Bu sadece oyunun görsellerine çeşitlilik katmıyor, aynı zamanda bitkileri ve yapıları hareket ettirmekte de kullanılıyor.

İlginç bir şekilde oyun oldukça akıcı ilerliyor. Çünkü dövüş ya da ateş etme mekanikleri yok ama side-scrolling yapısıyla bir parkur izlenimi veriyor. Daima karşınıza sizi şaşırtacak engeller çıkıyor ve farklı geçme yöntemleri arıyorsunuz. Bu da Planet Alpha’nın kendini tekrar etmesinin önüne geçiyor.

planet alpha incelemesi 3

Oyunun görsel tasarımı, çeşitliliği ve genel sanat kalitesi oldukça başarılı. Yağmur ormanları, uöurum bölgeleri ve hatta Limbo’yu hatırlatan bölümler var. Sadece renkler değil, ışıklandırmalar da göze hoş geliyor. Belli noktalarda ise gece – gündüz döngüsü devreye sokulabiliyor.

Planet Alpha, gerek görsel tasarımı, gerek ses tasarımıyla çok başarılı bir atmosfer yaratmayı başarmış. Side-scrolling platform türüne gizlilik ve bulmaca mekanikleri çok yakışırken, oyun zorlu bir yapıya sahip ve hızlı düşünmeye teşvik ediyor. Geçmişte platform oyunlarını seviyor ve bağımsız oyunlara ilgi duyuyorsanız, Planet Alpha’yı da deneyin derim. Üstelik oyun gayet uygun bir fiyatla Steam’de 32 TL’ye satılıyor.

Artıları:
  • Harika görsel tasarım ve ses tasarımı
  • Başarılı platform öğeleri
  • Eğlenceli oyun mekanikleri
Eksileri:
  • Bazen fazla zorlaması
  • Bulmacalar için ipucu olmaması

Planet Alpha - Launch Trailer | PS4

İnceleme Özeti

Planet Alpha İncelemesi

0
Berbat

İçeriği Paylaş

Yazar Hakkında

Ayrıca Okuyabilirsiniz

0

    Cevap Yazın

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Gameplay
    Graphics
    Longevity
    A mininum rating of 0 is required.
    Please give a rating.
    Thanks for submitting your rating!

    Yorum gönderdiğiniz için teşekkür ederiz!