Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Windows 11 Denetleme Aracı Herkes İçin Ücretsiz Olarak Yayınlandı

Microsoft, bilgisayarınızın Windows 11 güncellemesine uygun olup olmadığını denetleyebileceğiniz 'PC Sistem Durumu Denetimi' aracını herkese açık olarak sundu.

Kullanıcıların merakla bekledikleri Windows 11 çıkış tarihi yaklaşıyor. Microsoft’un yeni nesil işletim sistemi, 5 Ekim’de herkese açık olarak yayınlanacak. Hem tasarım hem de özellik anlamda köklü yenilikler barındıran Windows 11 güncellemesi, uyumlu tüm cihazlara 2022 yılına kadar sunulacak.

Windows 11 Insider kullanıcıları, yeni işletim sisteminin özelliklerini bir süredir deneyimliyor. Microsoft, geçen haziran ayından bu yana beta sürecinde olan güncelleme için ‘PC Sistem Durumu Denetimi’ adında bir araç sunmuştu. Ücretsiz olarak indirilebilen bu program sayesinde bilgisayarınızın Windows 11‘i destekleyip desteklemediğini kontrol edebiliyorsunuz.

Windows 11 Çıkış Tarihi 5 Ekim Olarak Açıklanmıştı

windows 11 güncelleme

Şimdiye kadar yalnızca Insider kullanıcıları için aktif olan araç, bugün itibarıyla herkesin erişimine açıldı. Bildiğiniz gibi Windows 11 güncellemesi için bilgisayarınızın belirli özellikleri karşılaması gerekiyor. Yeni versiyonuyla ücretsiz olarak sunulan PC Health Check (PC Sistem Durumu Denetimi) programı sayesinde cihazınızın Windows 11 sistem gereksinimleri için yeterli olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

Aracı buradan indirdikten sonra kurulum işlemini gerçekleştirin. Programı açtığınızda, Yedekleme ve Eşitleme, Windows Update, Pil Kapasitesi, Depolama Kapasitesi ve Önyükleme Süresi sekmelerini göreceksiniz. Eğer bu konularda bir sıkıntı varsa, araç sizi uyaracak. Hemen üstte ise bilgisayarınızın Windows 11 minimum sistem gereksinimlerini karşılayıp karşılamadığını denetleyebileceğiniz bir buton göreceksiniz.

PC Sistem Durumu Denetimi ile Windows 11 Uygunluğunu Kontrol Edebilirsiniz

PC sistem durumu denetimi windows 11

Cihazınız Windows 11 için uygun olsa dahi, güncellemeyi alabilmeniz için neleri yapmanız gerektiğini bu bölümde görebileceksiniz. Eğer cihazınızın Windows 11’i desteklemiyorsa, yeni bir PC’ye geçmeniz önerilecek. Gerekli şartları karşılaması halinde kullanıma sunulduğunda ücretsiz yükseltmeyi alabileceksiniz. Windows 11 sistem gereksinimlerine aşağıdan göz atabilirsiniz.

Windows 11 Sistem Gereksinimleri

Yükseltme yapabilmek için cihazınızın Windows 10 sürüm 2004 veya üzerini çalıştırıyor olması gerekir. Ücretsiz güncelleştirmeleri Ayarlar > Güncelleştirme ve Güvenlik’in Windows Update kısmında bulabilirsiniz.

  • İşlemci: 1 GHz veya daha hızlı, 2 veya daha fazla çekirdekli, uyumlu bir 64 bit işlemci ya da Çip Üzerinde Sistem (SoC)
  • Bellek: 4 GB RAM
  • Depolama: 64 GB veya daha büyük depolama cihazı.
  • Grafik kartı: WDDM 2.0 sürücüsüyle DirectX 12 veya üzeri ile uyumlu.
  • Ekran: Diyagonal olarak 9 inçten daha büyük olan yüksek çözünürlüklü (720p) ekran, renk kanalı başına 8 bit.
  • İnternet bağlantısı: Windows 11 Home kurulumu için Microsoft hesabı ve internet bağlantısı gereklidir.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.