Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Pathway İnceleme

Pathway, sanal bir Indiana Jones kutu oyunu oynuyormuş gibi hissettiren tarikatları yıkmakla ilgili eğlenceli ve benzersiz bir oyun.

Indiana Jones ve The Mummy ile aynı klasik macera havasını takip eden Pathway, stratejiye ve 1930 yıllarında Afrika ve Orta Doğu’nun keşfine odaklanan bir rol yapma oyunu. Robotality tarafından geliştirilen ve Chucklefish tarafından yayınlanan oyun, Nazilerin artan etkisine ve çölde ikamet eden grotesk bir tarikata karşı savaşan çeşitli ülkelerde yolculuk ederken beş farklı hikaye ve 16 oynanabilir karakter içeriyor.

pathway 1

Pathway, bir hayatta kalma oyununun unsurlarını, ikinci kişinin kendi maceranı seç diyaloğu ve sıra tabanlı dövüş ile karıştırmış. Her seferin başlangıcında, oyuncu partisini oluşturmak için üç karakter seçebiliyor, ancak belirli olaylar tetiklenirse macera boyunca geçici olarak dördüncü bir boşluk doldurulabiliyor. Parti üyelerini iyileştirmek için tıbbi uzmanlık ve oyuncunun aracını onarmak için mühendislik becerileri de dahil olmak üzere her karakterin kendi güçlü yönleri mevcut.

Her hikaye bölümünde ilerlemek için oyuncunun, yenilmeden veya arabasının yakıtı bitmeden haritanın sonuna gelmesi gerekiyor. Yakıt, yol boyunca karşılaşılan tüccarlar tarafından satın alınabiliyor, ziyaret edilen yerlerde bulunabiliyor veya düşmanlar tarafından ödül düşebiliyor. Ancak, seyahat dikkatli yapılmalı,  arabanın benzini haritanın sonuna ulaşmadan biterse, hikaye sona eriyor ve tamamen baştan başlamanız gerekiyor.

Oyuncu haritayı incelerken, yakıtı tüketen araba sorunları veya fazladan erzak sunan terk edilmiş kampları bulma gibi her biri olumsuz veya olumlu etkilere sahip olabilen anlatı olayları ortaya çıkacak. Ancak bazen aktif bir Nazi kampına veya bir kült ritüeline rastladığınızda savaş mekaniği tetiklenecek. Pathway içerisinde savaş sistemisıra tabanlı ve her karakter tur başına bir hareket ve bir saldırı şeklinde iki eylem hakkı mevcut. Karakterlerin ayrıca benzersiz saldırılara, iyileştirmelere veya kalkan onarımlarına izin veren özel yetenekleri mevcut.

pathway 2

Pathway büyüleyici ve biraz sanal bir Indiana Jones kutu oyunu oynuyormuş gibi hissettiriyor. Savaş eğlenceli ve beş hikaye bölümüde ilerlerken daha zorlu hale geliyor ve işe yarayan bir strateji bulmak için 16 oynanabilir karakterle deneyler yapmak ödüllendirici. Hikaye olayları da eğlenceli çünkü her bir kampanya asla tamamen aynı değil, oyuncu her başladığında haritada rastgele sıfırlanarak farklı bir deneyim sunuyor.

Pathway’i böylesine keyifli bir deneyim yapan şey bu, doğasında var olan rastgelelik sistemi. Fire Emblem veya XCOM gibi diğer sıra tabanlı strateji oyunlarının çoğundan farklı olarak, oyuncunun kontrolünde olan pek bir şey yok. Tabii ki, oyuncunun savaş sırasındaki eylemleri her zaman kasıtlı ancak oyunun diğer yönleri, haritanın sonuna gelmek için yeterli yakıta sahip olmak gibi, oyuncunun olumsuz sonuçları tahmin etme ve bir tüccar olması durumunda yedek planlar yapma yeteneğine bağlı.

Ne yazık ki, teknik düzeyde, Pathway zaman zaman Nintendo Switch’te tökezliyor. Genel olarak oyun sorunsuz bir şekilde ilerliyordu ancak, uygulamanın tamamen kapatılmasını gerektiren dört veya beş sert kilitlenme oldu. Bu sinir bozucuydu çünkü her seferinde, bir haritayı tamamlayacak büyük bir savaşın hemen ardından ancak oyun otomatik kaydetmeden önceydi ve tüm dövüşün ikinci kez tekrarlanmasına neden oluyordu.

pathway 3

Genel olarak Pathway, macera türünün hayranları için bir oyun. Hikaye biraz sevimsiz ancak genel ve orijinal hissettirecek bir şekilde değil ve benzin ve malzemeleri paylaştırırken çölde Naziler ve tarikatlarla savaşarak seyahat etmek çok da zor olmayan eğlenceli bir meydan okuma. Oyunun ara sıra teknik sorunlardan muzdarip olması hayal kırıklığı yaratsa da oyunun teknik başarısı genel olarak iyi.

Oyunu 26 TL karşılığında Steam üzerinden satın alabilirsiniz.

İnceleme Özeti

Pathway İnceleme

0
Berbat

İçeriği Paylaş

Yazar Hakkında

Ege Üniversitesi Reklamcılık bölümünden mezun olan ve oyun sektörüne yıllardan beri yoğun ilgi duyan Mert, 3 yılı aşkın bir süredir Turkmmo'da içerik üretiyor.

Ayrıca Okuyabilirsiniz

0

    Cevap Yazın

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Gameplay
    Graphics
    Longevity
    A mininum rating of 0 is required.
    Please give a rating.
    Thanks for submitting your rating!

    Yorum gönderdiğiniz için teşekkür ederiz!