Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Oyun Sektörünün Muhatabı Artık BTK Değil, Siber Güvenlik Başkanlığı Olacak

Oyun sektörünün ana muhatabı artık BTK değil, Cumhurbaşkanlığı bünyesinde yeni kurulan Siber Güvenlik Başkanlığı olacak. Detaylar haberimizde.

Türkiye oyun sektörü ve dijital oyun platformlarını yakından ilgilendiren önemli bir idari değişiklik kapıda. Türkiye Oyun Geliştiricileri Derneği (TOGED) tarafından yapılan açıklamaya göre TBMM’ye sunulan yeni kanun teklifiyle birlikte siber güvenlik, veri akışı ve dijital güvenlik süreçlerinde oyun sektörünün ana muhatabı artık Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) değil, Cumhurbaşkanlığı bünyesinde yeni kurulan Siber Güvenlik Başkanlığı olacak.

TBMM’ye sunulan son torba kanun teklifi, dijital ekosistem ve oyun sektörü için önemli bir yapısal dönüşümü beraberinde getiriyor. Türkiye’nin siber güvenlik mimarisini tek bir çatı altında toplama amacı doğrultusunda, bugüne kadar özel bir kurum olan BTK bünyesinde bulunan siber güvenlik altyapısı ile bu alanda uzmanlaşmış personel kademeli olarak yeni kurulan Siber Güvenlik Başkanlığı’na devrediliyor.

Oyun Sektörünü İlgilendiren İdari Değişiklik Kapıda

oyun sektörü idare değişiklik

Daha önce yürütülen mevzuat çalışmalarında dijital platformlara, oyun içi satın alımlara, ebeveyn kontrollerine ve veri sunma yükümlülüklerine yönelik kurumsal muhatap olarak BTK işaret edilmekteydi, ancak meclis gündemine gelen yeni düzenlemeyle birlikte oyun ekosisteminin veri güvenliği, siber tehditlerden korunması, kullanıcı verilerinin idaresi ve dijital güvenlik standartlarının belirlenmesi gibi kritik süreçlerde ana yetkili merci Siber Güvenlik Başkanlığı haline geliyor.

Oyun sektörünün veri güvenliği ve dijital altyapı standartlarını doğrudan etkileyecek olan bu idari dönüşümü, kanun teklifinin komisyon aşamalarından itibaren yakından takip ettiklerini vurgulayan TOGED, yasa teklifinin meclis genel kurulundaki görüşmeleri ve sonrasındaki yönetmelik süreçlerine dair sektörel ihtiyaçları yetkililere aktarmaya ve geliştiricileri bilgilendirmeye devam edeceklerini belirtti.

Haberi Paylaş
Benzer İçerikler
0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.