Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Otonom Sürüşlü Tesla Araçlara Zam Gelecek

Tesla'nın otonom teknolojisine zam yolda.

Hem elektrikli araç, hem de otonom sürüş teknolojileri maalesef ülkemizde pek gelişmedi. Hatta öyle ki yollarda elektrikli araba görmek neredeyse imkansız. Bu teknolojinin olgunlaşması için biraz daha zamana ve teşviğe ihtiyacımız olduğu bir gerçek. Fakat aynı durum ABD ve Avrupa için geçerli sayılmaz. Özellikle Tesla’nın sektördeki hakimiyetiyle, ABD’de otonom – elektrikli arabaları sokaklarda görmek mümkün.

otonom suruslu tesla araclara zam gelecek 1

Diğer yandan bu kendi kendine giden otonom Tesla araçlara yakın zamanda, hatta önümüzdeki aylarda birkaç bin dolar zam gelecek. Şirketin CEO’su Elon Musk konuya ilişkin bir tweet atarken, tamamen kendi kendine gidebilen Tesla araçların zaman içinde ard arda zamlar alacağını açıkladı. İlk zam ise 1 Mayıs tarihinde yapılacak.

Aynı zamanda Elon Musk’a bir takipçisi bu zamların miktarını da sordu ve aldığı yanıt ‘birkaç bin dolar’ oldu. Tesla’nın tam otonom sürüşlü paketi şu anda ABD’de 5 bin dolara satılıyor fakat daha sonradan aldığınız araca taktırmak isterseniz fiyat 7 bin dolara yükseliyor. Yeni zamlarla miktarın ne kadar olacağı ise merak konusu.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.