Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Opensea Kullanıcılarının NFT’leri Çalındı

Ünlü platform olan OpenSea hacklendi ve milyon dolar değerinde NFT'ler çalındı.

NFT pazarının çoğunu tek bir mağazada toplayan ünlü internet teknolojisi Web3, hafta sonu kullanıcılarının bazı hesaplarının ihlal edildiğini ve çok sayıda değerli NFT’nin çalındığını fark etti. Kullanıcılar yaşadığı ani panikle bu olayı bildirdi.

Dün, bazı kullanıcılar NFT’lerin hesaplarından silindiğini fark etmeye başladığında alarm verildi. Tek bir kişinin ya da şirketin işi olduğu gerçeğinin yanı sıra, tek bilinen şey bu. Tüm bu tasarımların nasıl kaybolduğu ve soygunun ne kadar “değer” kapsadığı hala bilinemeyen detaylar.

OpenSea Sözleşme Yüzünden Hacklenmiş Olabilir

OpenSea

Uygulamanın kurucu ortağı ve CEO’su Devin Finzer, sitenin iyi olduğunu ve etkilenenlerin haker saldırısının kurbanları olduğunu söyledi. Ancak diğer kullanıcılar o kadar emin değil. Bazı kurbanlar hiç e-posta açmadıklarını ve hepsinin ortak noktasının, koleksiyonlarını platformdaki yeni bir akıllı sözleşmeye manuel olarak taşımaları olduğunu söylüyor.

OpenSea, saldırı gerçekleştiğinde sözleşme sistemini güncelleme sürecindeydi ancak kurucular, saldırının yeni sözleşmelerden kaynaklandığını reddetti. Yine de, saldırının birçok ayrıntısı belirsizliğini koruyor. Uygulamanın CEO’su Devin Finzer, kısa bir süre önce Twitter’da, yapılan saldırıların OpenSea‘nin web sitesinden, çeşitli listeleme sistemlerinden veya şirketten gelen herhangi bir e-postadan kaynaklanmadığını söyledi. Çalınan eserler hakkında kesin bir bilgi olmasa da tahmini 200 milyon dolar civarı değere sahip olduğu söyleniyor.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.