Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

OpenSea Nedir? Üye Olma ve Satış Yapma Rehberi

OpenSea pazarında NFT satın almak ve satmak o kadar karmaşık değil. İşte hızlı ve güvenli bir şekilde nasıl yapılacağına dair adım adım bir kılavuz.

OpenSea nedir ve nasıl kullanılır adım adım anlattık. Rehberimize geçmeden ve OpenSea’de nasıl NFT satın alabileceğinizi ve satabileceğinizi göstermeden önce, bir adım geriye gidelim ve takas edilemez tokenlerin gerçekte ne olduğunu kısaca hatırlayalım.

Takas edilemez tokenler (NFT), blok zincirinde depolanan şifreli dijital dosyalardır. Görüntüler, videolar, sanat eserleri gibi dijital ögelerin tokenize edilmiş versiyonlarıdır. Tokenizasyon nedir? Konsept karmaşık ancak temel olarak bir varlığı, örneğin Ethereum veya Solana gibi bir blok zincirinde taşınabilen ve saklanabilen dijital bir jetona dönüştürmek diyebiliriz.

OpenSea Nedir?: OpenSea Nasıl Kullanılır?

OpenSea Nedir?

NFT teknolojisinin popüler olmasıyla birlikte, en popüler platformlardan olan OpenSea nedir sorusu da sıklıkla sorulmaya başladı. OpenSea, NFT satın alabileceğiniz veya satabileceğiniz bir platform. Hatta pazar yeri olarak düşünebilirsiniz. Bu rehberimizde, OpenSea NFT satma ve satın alma işlemlerini açıklayacağız. Sırasıyla açıklayacağımız bu işlemler oldukça basit.

  • OpenSea Üye Olma Nasıl Yapılır?
  • OpenSea NFT Satışı Nasıl Yapılır?
  • OpenSea NFT Satın Alma Nasıl Yapılır?

OpenSea Nedir?: Üye Olma Nasıl Yapılır?

OpenSea Nedir?

OpenSea nedir sorusunun cevabını yukarıda verdik. Opensea’ya üye olma işlemi için öncelikle bir Ethereum cüzdanı oluşturmanız gerek. Eğer cüzdanınız yok ise öncelikle MetaMask tabanlı bir cüzdan oluşturun. Şimdi OpenSea üye olma kısmına geçelim:

  • Öncelikle bu bağlantıya giderek OpenSea web sitesine girin.
  • Sağ üstteki menüden “Profile” kısmını seçin ve girin.
  • Cüzdanınızı nereden oluşturduysanız o seçeneği seçin. Örneğin MetaMask için “MetaMask seçeneğine tıklayın. Cüzdanınız karşınıza gelecek ve şifre isteyecek. Şifreyi girin.
  • Cüzdan sekmenizde yalnızca ETH olduğu için o seçilecek. Sonraki diyerek ilerleyin.
  • Şimdi ilişkilendirme işlemi için Connect diyeceksiniz.
  • OpenSea üyelik işlemi tamamlandı. Artık NFT alımı ve satımı yapabilirsiniz.

OpenSea Nedir?: OpenSea NFT Satışı Nasıl Yapılır?

OpenSea Nedir?

OpenSea nedir sorusuna NFT satış platformu demiştik. Şimdi gelelim NFT satışı nasıl yapılır kısmına. NFT satmak zor bir iş değil. Bu nedenle OpenSea ekibi, NFT satma sürecini çok kullanıcı dostu hale getirdi. Peki, OpenSea’de bir NFT’yi nasıl satarsınız?

  • OpenSea’de bir NFT satmak için Menü‘ye gidin.
  • Ardından Account’u seçin.
  • Son olarak hangi NFT’lerinizi satmak istediğinizi seçebileceğiniz Profile kısmına gidin.
  • NFT’nizi seçin ve ardından Sell’e basın. Bu size NFT’nizin fiyatını belirleme ve listelemenizi planlama olanağı verecek.

OpenSea’de bir NFT satmaya gittiğinizde, aralarından seçim yapabileceğiniz dört farklı türde listeleme seçeneği olduğunu fark edebilirsiniz:

  • Fixed price (Şimdi Satın Al): Sabit fiyat listeleme seçeneği, NFT’nizi Şimdi Satın Al fiyatıyla satışa çıkaracak. Sattığınız NFT için belirli bir fiyatınız varsa, bu listeleme stratejisi basit ve mantıklı.
  • Dutch auction (Yüksekten Başlat ve Düşür): Hollanda açık artırma stratejisini kullanarak NFT’nizi listelediğinizde, yalnızca bir başlangıç fiyatı, bitiş fiyatı ve açık artırmanın süresini belirlersiniz. Zaman geçtikçe orijinal fiyat, belirlenen taban fiyata ulaşana kadar düşer.
  • Auction (Müzayede Usülü): Açık artırma listeleme seçeneği, standart İngiliz açık artırma sistemine dayanıyor. NFT’nizi minimum bir fiyat için listelersiniz ve ardından alıcıların teklif vermesine izin verirsiniz. Ayrıca bir rezerv fiyat belirleme olanağına da sahipsiniz ve istediğiniz herhangi bir teklifi kabul edebilirsiniz.
  • Bundle (Birden Çok NFT Tek Paket): Aynı alıcıya birden fazla NFT satmak istiyorsanız, NFT’lerinizi gruplamak harika bir seçim. Birden fazla NFT’yi bir araya getirdiğinizde, birden fazla işlem yerine yalnızca bir işlem gerekir; Bu, alıcıya çok sayıda komisyon ücreti ödetmekten kurtardığınız anlamına gelir.
OpenSea Nedir?

Ücretler söz konusu olduğunda, OpenSea bunu kullanıcılar için çok basit hale getirdi. Gerçekleşen her işlemin yüzde 2.5’i platforma geçecek. Başka bir ücret yok. OpenSea nedir sorusunun artma sebebi de bu. Her şey çok basit. Bunun dışında istediğiniz zaman ücretsiz olarak NFT oluşturabilirsiniz. Ayrıca, orijinal içerik oluşturucu olarak yüzde 10’a kadar bir telif hakkı belirleyebilirsiniz.

Bir başkası için veya bir grubun parçası olarak koleksiyon yapıyorsanız, OpenSea’nin sözleşme düzeyinde bölünmeleri desteklemediğini unutmayın. Dolayısıyla, geliri iki taraf arasında bölmeniz gerekiyorsa, bunu OpenSea dışında yapmanız gerekecek.

OpenSea Nedir?: OpenSea NFT Satın Alma Nasıl Yapılır?

OpenSea Nedir?

NFT’lerin büyük bir koleksiyoncu ve yatırımcı kalabalığını çektiği göz önüne alındığında, OpenSea’nin neden tek bir tahsil edilebilir varlık işi yerine çeşitli NFT’ler sunmaya karar vermesi şaşırtıcı değil. Benim gibi bir NFT yatırımcısıysanız, muhtemelen OpenSea nedir ve nasıl NFT nasıl satın alınır sorusunu sormuşsunuzdur.

OpenSea’de bir NFT satın almak, OpenSea hesabınızda oturum açmak ve ilginizi çeken bir NFT’ye göz atmak için Explore sekmesini veya Search işlevini kullanmak kadar basit. Satın almak istediğiniz bir NFT bulduğunuzda, onu seçin, ardından bir ürün için teklif vermek istiyorsanız Buy Now veya Make Offer’ı seçin. Son olarak, işlem için imzalamanız gerekecek.

OpenSea Nedir?

Bir teklif verirseniz, alıcı teklifinizi kabul edene veya reddedene kadar beklemeniz gerek. Teklifinizi iptal etmek zorunda kalırsanız, teklifinizi iptal etmek için bir hava ücreti ödemeniz gerekecek ancak Buy Now’ı seçerseniz, işlem dijital imzanızdan hemen sonra gerçekleşecek ve varlık genellikle birkaç dakika içinde cüzdanınıza aktarılacak.

NFT’nizi aldığınızı doğrulamak ister misiniz? OpenSea Menüsüne gidin, ardından Account, Profile‘e gidin ve ardından Collected sekmesini görüntülediğinizden emin olun. Özel cüzdan adresinizde topladığınız tüm NFT’lerinizi burada bulabilirsiniz.

OpenSea nedir ve nasıl kullanılır rehberimizin sonuna geldik. Bu platform içerisinde NFT satmak veya NFT almak oldukça basit. En Pahalı NFT Eserleri Neler? içeriğimize göz atmayı unutmayın. Ayrıca yukarıdaki kılavuzumuzdan faydalanarak NFT satışı veya alımı gerçekleştirdiniz mi? Yorumlar kısmında bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.