Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Obsidian İlerleyen Zamanlarda Çıkacak Yeni RPG Oyunlarında Mikro Ödemelerin Olmayacağını Duyurdu!

Ünlü oyun geliştiricisi Obsidian, yeni RPG oyunlarında mikro ödemelerin ve Loot Box'ların olmayacağını duyurdu.

Fallout ile oldukça başarılı işlere imza atan Obsidian, geçtiğimiz günlerde bir bildiri yayınladı. Oyunlardaki mikro ödemeler ile gündeme gelen geliştirici firma, artık RPG oyunlarında mikro ödemelere yer vermeyecek.

Obsidian İlerleyen Zamanlarda Çıkacak Yeni RPG Oyunlarında Mikro Ödemelerin Olmayacağını Duyurdu 2

Geliştirdiği birbirinden kaliteli oyunlar ile sürekli gündemde kendine yer bulan Obsidian, geçtiğimi günlerde aldığı bir geri bildirime net bir yanıt vererek akıllardaki soru işaretlerini tamamen ortadan kaldırdı. Yeni RPG oyunlarında mikro ödemelere asla yer vermeyeceğini belirten Obsidian, adaletli bir oyun ortamı için mikro ödemelere yer verilmeyeceğini duyurdu. Yeni RPG oyunu ile kısa bir açıklama yapan geliştirici firma, “Yaklaşmakta olan RPG’miz konusunda son derece heyecanlıyız. Oyuncularında heyecanlı olduğunu biliyoruz. Ancak oyunla ilgili daha detayı bilgiyi ilerleyen haftalarda sizlerle paylaşacağız” dedi.

Oyuncular için para tuzağı niteliğinde olan mikro ödemeler, önce oyuna para yüklemenizi istiyor daha sonra da oyun içi alışveriş ile geliştiriciye ek gelir sağlıyordu. Son zamanlarda Battlefront 2’deki mikro ödemeler bu konuda büyük bir problem yaratmış ve Electronic Arts oyunculardan gelen tepkiler üzerine mikro ödemeleri geçici bir süreliğine kaldırdığını duyurmuştu. Tabii bu mikro ödemelerin oyuna ilerleyen zamanlarda gelmeyeceğinin anlamına gelmiyor. Obsidian, kendisine yöneltilen geri bildirimler üzerine bir bildiri yayınlamış ve mikro ödemelerin gelmeyeceğini belirtmiştir.

Obsidian İlerleyen Zamanlarda Çıkacak Yeni RPG Oyunlarında Mikro Ödemelerin Olmayacağını Duyurdu 3

Bu bilgiye ek olarak Obsidian yeni RPG oyunlarında Loot Box’lara da asla yer vermeyecek. Günümüzde Loot Box’lar artık kumar niteliği taşıyor. EA’in başına gelen olaylar bazı geliştiricileri de bu konuda harekete geçirmiş durumda.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.