Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Nintendo, SRD Co. Ltd’yi Satın Aldı

Nintendo, satın alma oyununa giren bir sonraki video oyunu şirketi oldu ve yıllar boyunca yakın işbirliği içinde çalıştığı bir stüdyo olan SRD Co. Ltd.'yi satın aldı.

Nintendo‘da satın alma kervanına katıldı. Video oyunu endüstrisi, birkaç büyük satın almanın gerçekleştiği heyecan verici bir dönemden geçiyor. Son iş anlaşmaları arasında Microsoft, Activision Blizzard’ı, Sony ise Bungie’yi satın aldı. Bununla birlikte, ünlü Japon devi de kendi başına kayda değer bir satın alma yaptığı için haberler bitmedi gibi görünüyor.

Son zamanlarda Japon devi, varlıklarını büyütme niyetini açıklamıştı. Bu karar, Switch‘in video oyun pazarındaki devam eden başarısının bir sonucu olarak geldi. 2017’de piyasaya sürülmesine rağmen Japon video oyunu şirketi, sistemin satışlarından önemli bir kâr elde etmeye devam ettiğini açıkladı. Sonuç olarak, oyun geliştirmeye 880 milyon dolar ve oyun dışı eğlence yazılımlarına 440 milyon dolar daha yatırım yaptı. Bunların çoğu şirketi dahili olarak genişletmeyi amaçlasa da, kısa süre önce kurumsal şemsiyesi altına uzun süreli bir ortak getirmeye karar verdi.

Nintendo Anlaşmanın Fiyatını Açıklamadı

Nintendo

24 Şubat tarihli bir duyuruda, Nintendo’nun SRD Co. LTD’yi satın aldığı ortaya çıktı. Bu haber Nintendo’dan yapılan bir açıklama ile geldi. Şirkete göre, satın alma “SRD’nin yönetim tabanını güçlendirmek” için yapıldı. Ayrıca, bunun “Nintendo için yazılım geliştirme kaynaklarının kullanılabilirliğini güvence altına alacağını” belirtti. Bunu yaparak şirket, gelecekteki gelişimin verimliliğini artırmayı umuyordu. Ayrıca açıklamada, satın alma işleminin onayın ardından 1 Nisan’da kapanmasının planlandığı belirtildi. Bu iş anlaşmasının fiyatının açıklanmadığını da belirtelim.

Bu Nintendo için kayda değer bir kazanım olsa da, oyuncular için çok fazla bir şok olmamalı. Neredeyse son 40 yılda, SRD bir dizi mülk üzerinde oyun deviyle yakın bir şekilde çalıştı. Geliştirmede rol aldığı serilerden bazıları The Legend of Zelda ve Super Mario‘dur. Bunun üzerine, orijinal Donkey Kong’un yapımında bile yer aldı. En son, geçen yıl piyasaya sürülen Game Builder Garage’ın geliştirilmesi için ortak oldu.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.