Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Netflix’ten Rakiplerine Büyük Fark

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) en fazla kullanıcıya sahip olan online dizi ve film izleme platformları belli oldu. Streaming yayın denilince akla gelen ilk servislerden Netflix, yüzde 25'lik pazar payı ile ilk sırada yer aldı.

Orijinal filmler ve diziler içeren kendi akış platformu Apple TV+‘a agresif bir şekilde yatırım yapmayı sürdüren Apple, sektöre 1 milyar dolarla girmişti. Streaming servisi 2021’de büyümesine rağmen, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki (ABD) yalnızca yüzde 5’lik pazar payıyla hala rakiplerinin çok gerisinde.

JustWatch tarafından hazırlanan bir rapora göre Apple TV+ pazar payı, 2021’in dördüncü çeyreğinde ABD’de yüzde 1 arttı. Apple’ın yayın platformu Paramount+’dan (eski adıyla CBS All Access) daha fazla aboneye sahipken, HBO Max ve Disney Plus gibi rakiplerinin arasında farkı henüz eritebilmiş değil.

netflix

HBO Max ABD’deki dijital yayın pastasının yüzde 12’sine sahipken, Hulu ve Disney Plus ise (her ikisi de Disney’e ait) yüzde 13 pazar payına hakim. Geçtiğimiz günlerde Yüzüklerin Efendisi dizisinin resmi adını açıklayan Amazon Prime Video, yüzde 19 pay ile ikinci sırada yer alıyor. Abone sayısı bir önceki çeyreğe göre yüzde 2 düşmesine rağmen Netflix, yüzde 25 ile ilk sırada bulunuyor.

Rapora göre Apple TV+ 2021 boyunca platform tarihi için rekor olan yüzde 2 büyüme gösterdi. HBO Max ise geçtiğimiz yılın tamamında pazar payını yüzde 5 artırdı ve en hızlı büyüyen platform oldu. Apple, akış platformunu aboneler için daha çekici hale getirmek için görkemli projelere yapıyor.

apple tv 4k

Şirket kısa süre önce, Isaac Asimov’un ödüllü bilim kurgu romanı Foundation‘a dayanan yeni dizisini yayınlamıştı. Ayrıca Apple TV+’tan yakında bir Godzilla dizisi de göreceğiz. İlk kez Kasım 2019’da piyasaya sürülen platform, ABD’de aylık 4,99 dolar üyelik ücretine sahip. Fiyat konusunda rakipleri Netflix ve Disney Plus’tan daha uygun olan Apple TV+, henüz Türkiye pazarına giriş yapmadı.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.