Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Netflix Çevrimdışı İzleme: Dizi ve Filmler Nasıl İndirilir?

İnternetin olmadığı bir yere mi gidiyorsunuz? Bu yazımızda, Netflix'teki dizi ve filmleri nasıl çevrimdışı izleyebileceğinizi sizlerle paylaşıyoruz.

Netflix çevrimdışı izleme özelliği, internetin yavaş olduğu veya herhangi bir şekilde online olamayacağınız yerlerde hayat kurtarıyor. Örneğin; bir yolculuk yapacaksınız ve seyahat boyunca internet paketinizden yemek istemiyorsanız, -Wi-Fi’ın olmadığını varsayıyoruz- öncesinde istediğiniz dizi ve filmleri doğrudan Netflix‘ten indirebilirsiniz.

Dünyanın en büyük dijital yayın platformlarından Netflix, çevrimdışı izleme için iOS, Android ve PC uygulaması aracılığıyla içerikleri indirmenize olanak tanır. Akıllı telefon ve bilgisayarlar aracılığıyla kullanılabilen Akıllı İndirme özelliği, izlediğiniz dizinin bölümlerini otomatik olarak siler ve bir sonrakini indirerek en sevdiğiniz dizileri çevrimdışı izlemeyi çok daha kolay hale getirir.

netflix çevrimdışı izle

Rehberimize geçmeden önce şu konuda sizi uyaralım. Herhangi bir içeriği indirmeyi planlıyorsanız, büyük dosya boyutları ile karşılaşacaksınız. Bu nedenle hücresel verinizi tüketmemeniz için bu işlemi Wi-Fi üzerinden yapmanızı öneririz. Dilerseniz lafı daha uzatmadan Netflix çevrimdışı izlemeden faydalanmak için yapmanız gerekenlere geçelim.

Netflix Çevrimdışı İzleme Nasıl Kullanılır?

Netflix uygulamasını başlatın ve İndirilenler sekmesini seçin. Ekranın sol üst kısmında Akıllı İndirme‘nin açık olduğundan emin olun (değilse dokunun ve etkinleştirmek için ‘Sonraki Bölümü İndir’ düğmesini kaydırın). Netflix’in sizin yerinize seveceğinizi düşündüğünüz içerikleri cihazınıza kaydetmesini istiyorsanız, ‘Sizin İçin İndirilenler’ özelliğini de aktif hale getirebilirsiniz.

Netflix çevrimdışı izleme

Eğer buna onay verirseniz, ufak bir veri ayarlaması yapmanız gerekiyor. Geri dönün ve Ayarla‘ya tıklayın. Burada, Netflix’in sizin için kaç GB’lık dizi ve film indirebileceğinizi belirtin. İstediğiniz zaman Ayarlar > Akıllı İndirme sayfasına giderek bu tercihi değiştirebilirsiniz.

Şimdi tekrardan geri gidin ve aşağıdaki ‘İndirebileceklerinizi Görün’e basın. İndirilebilecek çok sayıda dizinin yanı sıra en popüler filmlerden bazılarını görmelisiniz. Bir içeriğe tıkladığınızda, Oynat‘ın altında İndir butonunu göreceksiniz. Eğer ilgili dizi veya filmi çevrimdışı izleme için cihazınıza kaydetmek istiyorsanız, aşağı bakan ok simgesine dokunun.

netflix dizi indirme

Ardından, uygulamanın alt kısmında mavi bir ilerleme çubuğu göreceksiniz. İndirdikten sonra, o bölümün yanında mavi bir simge göreceksiniz. İndirilen programlarınızı menüye gidip İndirdiklerim’e dokunarak bulabilirsiniz. Sadece Oynat’a basın ve izleyin. Cihazınızda en fazla 100 indirmeye sahip olabilirsiniz.

Telefonunuzda veya tabletinizde yeterli alan varsa, içerikleri daha yüksek video kalitesinde indirmek isteyebilirsiniz. Bunu yapmak için sağ üstteki profil resminize tıklayın ve Uygulama Ayarları‘na gidin. İndirilenler altında, Video Kalitesi‘ne dokunun ve size uygun seçeneği işaretleyin.

netflix çevrimdisi izleme özelligi

Netflix çevrimdışı izleme özelliği, işe veya okula gidip gelirken ya da uzun bir yolculuk sırasında tercih edilebilir. Böylelikle yolun verdiği sıkıcılıktan bir nebze de olsa kurtulabilirsiniz. Rehberimizi yararlı buldunuz mu? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz. Ayrıca bizi Twitter‘dan da takip edebilirsiniz!

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.