Close

Giriş

Close

Register

Close

Lost Password

Mozilla, Tepkilerin Ardından Kripto Para Bağışını Kaldırdı

Mozilla, büyük bir tepkinin ardından kripto para birimi aracılığıyla bağış kabul etme pozisyonundan geri adım attı.

Kar amacı gütmeyen bir kuruluş olarak çalışan Mozilla, kısa bir süre önce, kullanıcıların işletme maliyetlerine yardımcı olmak için yedek veya istenmeyen kripto para birimi bağışlayabileceklerini hatırlatan bir gönderi paylaştı ancak bu, kripto para birimlerinin çevresel ve toplumsal etkisi hakkında inanılmaz derecede aktif bir tartışma başlattı ve şirket özellikle iklim hedefleriyle ilgili olarak “doğru adımlar atacağını” söyledi.

Şirketin resmi hesabı, “geçen hafta, Mozilla’nın kripto para bağışlarını kabul ettiğini hatırlatan bir tweet attık. Bu, kripto para biriminin çevresel etkisi hakkında önemli bir tartışmaya yol açtı. Dinliyoruz ve harekete geçiyoruz” ifadelerini kullandı.

Mozilla’ya Kripto Para Tepkisi

Mozilla

Şirket gelen tepkilerin ardından “Merkezi olmayan web teknolojisi, keşfetmemiz için önemli bir alan olmaya devam ediyor, ancak kripto bağışlarını kabul etmeye başladığımızdan beri çok şey değişti. Bu nedenle, bugünden başlayarak kripto bağışlarıyla ilgili mevcut politikamızın iklim hedeflerimize uyup uymadığını ve nasıl uyuştuğunu gözden geçiriyoruz ve İncelememizi yaparken, kripto para birimi bağışlama yeteneğini duraklatacağız dedi.

Bir hatırlatma olarak, Mozilla’nın kurucu ortağı Jamie Zawinski de dahil olmak üzere, şirketi bir yanıtla eleştiren de dahil olmak üzere, çevrimiçi olarak yaygın bir muhalefete yol açmıştı. Firefox’un arkasındaki Mozilla destekli motor Gecko’nun kurulmasına yardım eden Peter Lins ile birlikte Zawinski, “Projeye dahil olan herkes, gezegenleri yakan Ponzi dolandırıcılarıyla ortak olma kararından son derece utanmalı” diye yazdı.

Haberi Paylaş

Benzer İçerikler

0
0

    Yorum Yaz

    Email adresiniz yayınlanmayacak.

    Yorum yazdığınız için teşekkür ederiz.